Yellow Devil Sauce Live Report

 

Πέμπτη απόγευμα 27 Μαϊου και μια τρελή μπόρα κάνει την εμφάνισή της στην Αθήνα. Μη σου τύχει δηλαδή να έχεις βάλει τη μέρα αυτή την παρουσίαση του δίσκου σου και ο παλιόκαιρος να δώσει το τέλειο άλοθι σε όλους όσους έκαναν attend αλλά λιγοψύχησαν τελευταία στιγμή. Αν και για λίγο μου πέρασε η σκέψη ότι πάμε για ζεστό οικογενειακό λαϊβάκι, μετά μεγάλης μου χαράς διαψέυσθηκα, αφού κάμποσος κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς στο γκάζι και την ώρα που πάτησαν οι Mighty N το πόδι τους στο σανίδι το μαγαζί είχε μια πολύ ικανοποιητική εικόνα με αρκετό κόσμο ο οποίος σταδιακά αυξανόταν.

Mighty N λοιπόν, με Νατάσσα Τσίρου στο μικρόφωνο και αλλαγμένα όλα τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Φυσικό επακόλουθο λοιπόν η κάποια αρχική νευρικότητα στη σκηνή που εξέλαβα, η οποία όμως όσο περνούσε ο χρόνος μας χαιρέτησε, αφού κάτι ο πολύ καλός ήχος που έβγαινε προς τα έξω και κάτι τα πολύ άρτια παιξίματα της μπάντας, ήταν τα στοιχεία που χρειαζόντουσαν για να πατήσουν γερότερα στα πόδια τους και να σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν πρόκειται για την πρώτη τους ομαδική εμφάνιση. Για τα φωνητικά της frontwoman και την ερμηνεία της στη σκηνή όσοι τους έχετε δει καταλαβαίνεται το υψηλό μουσικό της επίπεδο. Αφού νομίζω καμιά φορά ότι θα της έκανε καλό, μιας και έχει πολύ εναλλακτικό στυλ,  να στονάρει και λιγάκι έτσι για το χαβαλε. Τα παιδιά εν κατακλείδι και για να πούμε και κανά κλισέ, ζέσταναν το χώρο με το παραπάνω και κέρδισαν την ανταπόκριση του κόσμου προτού περάσουμε στο κυρίως πιάτο.

Κίτρινη διαβολική σάλτσα aka Yellow Devil Sauce και η παρουσίαση του Zulu δεν άργησε να ξεκινήσει. Για όσους δεν το γνωρίζουν τα παιδιά αυτά παίζουν καμια εικοσαετία μαζί, οπότε περιττό να αναφέρουμε το πόσο δεμένοι είναι ρυθμικά και σκηνικά. Αυτό που εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο και τους απήλαυσα, είναι ότι η μεγάλη αυτή χρονική διάκρεια επιβίωσης της μπάντας, έχει μηδενίσει κατά κάποιο τρόπο τις σκοπιμότητες στα παιξίματα και την συμπεριφορά, αφού θεωρώ ότι με τόσα χρόνια στην πλάτη, οι προσδοκίες πάνε σε δεύτερο ρόλο και σε πρώταγωνιστή αναδυκνείεται η ειλικρινής έκφραση χωρίς εκπτώσεις. Λάτρης λοιπόν αυτόυ του είδους των καλλιτεχνών οπότε όχι και τόσο αντικειμενικός, τους χάρηκα σκηνικά αφού νιώθουν και περνάνε καλά με αυτό που κάνουν και επικοινωνία σεμνή χωρίς περιττότητες. Φυσικά ο κύριος λόγος που πέρασα καλά, είναι ότι μου αρέσει η νέα τους δουλειά. Διατηρώντας το γκρουβάριζμα ως κύριο στοιχείο με ρυθμικές εναλλαγές, θεωρώ ότι έχουν βελτιώσει την μελωδική προσεγγισή τους στα κομμάτια, ειδικά στο φωνητικό κομμάτι. Αν δε με πιστεύετε δεν είναι μεγάλο το κόστος και σίγουρα δεν κλαις τα λεφτά σου όταν σου παραδίδεται για μικρό τίμημα τέτοιο επίπεδο παραγωγής.

Γενικολογώντας, και οι δυο μπάντες μας προσέφεραν ωραίο αποτέλεσμα και στην επόμενη σαλτσοπαρουσίαση θα χαιρόμουν αν έβλεπα περισσότερα ακόμα μέλη μπαντών από κάτω που ταιριάζουν στο ύφος αυτής της μουσικής.

Εις το επανιδείν!

Ανταπόκριση: Μ.Β
Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....