Οι Uriah Heep στο Fuzz Club

Πάνε 8 χρόνια από τότε που οι Βρετανοί θρύλοι επισκέφτηκαν για τελευταία φορά Αθήνα. Από το 2011 μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν δύο δίσκους, το “Outsider” το 2014 και το “Living The Dream” το 2018, για το οποίο και περιοδεύουν.
Από την τελευταία φορά δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές, καθώς πολλά χρόνια τώρα κρατάνε ένα σχετικά σταθερό Line up, ενώ η μόνη αλλαγή που θα παρατηρήσουν όσοι βρεθούν στην συναυλία είναι η θέση πίσω από το μπάσο, την οποία πλέον κατέχει ο Davey Rimmer.
Οι Uriah Heep γεννήθηκαν το 1969, όταν η μπάντα του Mick Box μετονομάστηκε σε Uriah Heep από Spice, λίγο αφότου είχαν ξεκινήσει να ηχογραφούν στα Lansdowne Studios του Λονδίνου. Γνώρισαν την επιτυχία μέσα στην δεκαετία του ’70, κάπου μετά το 1972 και έκτοτε συνεχίζουν την πορεία τους μέχρι σήμερα.
Η δεκαετία του ’80 ήταν μια έντονη δεκαετία, με κάποιες αναποδιές για την μπάντα, όπως ο θάνατος του τραγουδιστή τους David Byron το ’85, ενώ την ίδια χρονιά λίγο μετά την κυκλοφορία του “Equator” η μπάντα διαλύθηκε. Το πείσμα όμως του Mick Box, δεν το αφήνει να ησυχάσει, και επανιδρύει την μπάντα με τους Bernie Shaw στα φωνητικά, Lee Kerslake στα τύμπανα και Phil Lanzon και Trevor Bolder σε πλήκτρα και μπάσο αντίστοιχα. Τον Δεκέμβριο του 1987 ξεκίνησαν να περιοδεύουν στην Σοβιετική Ένωση ενώ εμφανίστηκαν και δέκα συνεχόμενα βράδια στο Ολυμπιακό στάδιο της Μόσχας. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν το “Live In Moscow” το ’88.
Μετά από αυτή την νέα τους αρχή, συνέχισαν να περιοδεύουν και να κυκλοφορούν δίσκους, ενώ το περυσινό “Living The Dream” αποτέλεσε τον 25ο στούντιο δίσκο τους.
Πλέον οι βρετανοί είναι από τα πιο παλιά εν ενεργεία συγκροτήματα, πλησιάζοντας τα 50 χρόνια ζωής. Όσο τα χρόνια περνάνε, είναι ζήτημα χρόνου να σταματήσουν να ανεβαίνουν στην σκηνή, ενώ σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε από κοντά στην Αθήνα, στις 8/2 στο Fuzz Club σε μια συναυλία που αναμφίβολα δεν πρέπει να χάσει κανένας λάτρης του είδους.
Μαζί τους θα είναι οι Αθηναίοι symphonic metallers Crysilia για να κάνουν την βραδιά ακόμα πιο ξεχωριστή.
Μια ημέρα αργότερα, στις 9/2 θα εμφανιστούν ξανά μαζί στο Principal Club Theater στην Θεσσαλονίκη.


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....