The Answer? – “…And It’s Already Tomorrow” Review

Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των The Answer?, ο οποίος είναι διαθέσιμος αποκλειστικά μέσω βινυλίου, ενώ μπορείτε να αγοράσετε την ψηφιακή του μορφή από το bandcamp της μπάντας.

Αφού λοιπόν βρήκα την ευκαιρία να ακούσω τον δίσκο με τη ησυχία μου, λέω να μοιραστώ μαζί σας τις δικές μου εντυπώσεις.

Περνώντας λοιπόν στο θέμα, πρόκειται για έναν punk rock δίσκο ο οποίος ακούγοντας τον σε μεταφέρει αρκετά χρόνια πίσω. Για κάποιους ίσως που ακούνε πρώτη φορά την μπάντα να αποτελέσει έκπληξη ο αγγλικός στίχος, ενώ ακούγοντας την μουσική σου θυμίζει κάπως το ελληνόφωνο στυλ στην punk (αν μπορεί να υπάρξει αυτός ο διαχωρισμός), ή τουλάχιστον έτσι τον ένιωσα εγώ στα αυτιά μου.

Αποτελείται από 11 κομμάτια, από τα οποία κανένα δεν ξεπερνάει τα 4:30 λεπτά ενώ όλα είναι καθαρή μελωδική Punk μουσική, από φωνή μέχρι κιθάρες και από μπάσο μέχρι τύμπανα. Κάθε φορά που τον άκουγα ένιωθα ότι βρισκόμουν κάπου στα τέλη των 90s ή την αρχή των 00s.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πάρα πολύ ωραία προσπάθεια 4 τύπων από την Αλεξανδρούπολη οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Σε μια εποχή που οι περισσότερες μπάντες είναι stoner και metal, οι The Answer? μπαίνουν στην κατηγορία αυτών που θέλουν να πάνε κόντρα στο κύμα και να κάνουν το κομμάτι τους, ενώ κρατάνε το στοιχείο που είχαν από την αρχή τους, στην δεκαετία του ’90. Αυτή τους η κίνηση είναι αρκετή για να τους ξεχωρίσει εκ πρώτης όψεως, ενώ με τον δεύτερο δίσκο τους, έχουμε μια αναγέννηση της μπάντας μετά το διάλειμμα 7 χρόνων το 2007.

Ο δίσκος ξεκινάει με το “Pure Rock ‘N’ Roll”, το οποίο στον ήχο της μουσικής του υπάρχει μια νοσταλγία ή μελαγχολία, δεν είμαι σίγουρος τι, ενώ το riff του σου μένει στο κεφάλι εύκολα. Με το “Save Me” ανεβάζουν λίγο την ένταση και τον ρυθμό για να έρθει το “It’s All Over” το οποίο είναι εξίσου δυνατό με το “Save Me” αλλά με κάποιον πιο χορευτικό τρόπο θα έλεγα.

Το “No Remorse” ξεφεύγει κάπως από τα προηγούμενα κομμάτια που φέρνει στα αυτιά κάτι πιο fuzzy, ενώ τα εφέ από πίσω βοηθούν και ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα που προσπαθεί να δημιουργήσει το τραγούδι.

Με το “Your Endless War” πέφτουν λίγο οι ρυθμοί, και φτάνουν τους ρυθμούς δυναμικής μπαλάντας, ενώ η δεύτερη πλευρά ξεκινά με το ανεβαστικό ”I Want You Babe”. Γρήγορα ο δίσκος φτάνει τον ίσως ταχύτερο ρυθμό του στο εκρηκτικό “Don’t Tell Me Lies”,ενώ κρατάει την υψηλή ταχύτητα και ένταση, και στο “Falling Down” σε αντίθεση με τον τίτλο του τραγουδιού.

Τα “μεσαία δάκτυλα” σηκώνονται ψηλά, στο “Middle Fingers”, ένα τραγούδι Tribute στον αδικοχαμένο από την επάρατο νόσο κιθαρίστα και frontman Μιχάλη Κουσίδη (Mike) και στην προηγούμενη μπάντα του Λευτέρη και του Κώστα με το ίδιο όνομα. Ο δίσκος κλείνει με τα “Homeless” και “Warsteiner Nights” με το ένα να είναι ξανά λίγο πιο χορευτικό, ενώ στο τελευταίο.. Στο τελευταίο ένιωσα σαν να το είχα ξανά ακούσει σε κάποιο video game. Όχι επειδή έμοιαζε με κάποιο τραγούδι, αλλά αυτή την αίσθηση μου έδινε. Το riff αμέσως το συνδύασα με τα 90s και κάποιο παιχνίδι από τότε. Ίσως σε κάποια τελική πίστα, ή σε κάποια πίστα με κυνηγητό μεταξύ των χαρακτήρων.

Ενώ υπήρχαν 2-3 κομμάτια που μου άρεσαν περισσότερο, αν μου ζητούσατε να ξεχωρίσω μονάχα ένα, θα ήταν το “Wasteiner Nights”. Απλά μου έφερε ένα οικείο συναίσθημα το οποίο μου άρεσε, χωρίς όμως να μπορώ να το εξηγήσω.

Συνολικά ήταν μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια των αναγεννημένων The Answer?, ενώ, αν θέλετε την γνώμη μου, πιστέυω πως θα υπάρξει και συνέχεια. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Nemesis Studio στην Καβάλα, και η μίξη με το mastering έγιναν από τον Τάσο Καραπαπάζογλου.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την B-Otherside Records, ενώ το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον ακούσετε και οι ίδιοι και να μην μείνετε σε όσα διαβάσατε.


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....