Rotting Christ Vs Rotting Greece

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένας σάλος στα social media και ανάμεσα στους φίλους του extreme ήχου. Όλο αυτό έχει να κάνει με την συναυλία των Rotting Christ που ακυρώθηκε στην Πάτρα.

Well.. Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα του 2019 (και κατ’ επέκταση στον κόσμο) που όλοι παρεξηγούνται με το παραμικρό, που γίνονται «προληπτικές συλλήψεις» και που είναι αδίκημα η έκφραση παραπόνων μέσα από τα social media.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, ήρθε να προστεθεί και η ακύρωση της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα μετά από απόφαση του δήμου Πατρών «λόγω τεχνικών προβλημάτων». Τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά και υπάρχουν πάντα και απρόοπτα. Η συναυλία του Αγγελάκα άλλωστε θα γινόταν κανονικά γιατί έκαναν τα πάντα για να αποκατασταθεί η «βλάβη».

Κάπου εδώ, ενημερώνω πως αν ανήκετε στην κατηγορία «θίγομαι με το παραμικρό» καλύτερα να σταματήσετε να διαβάζετε. Μπορείτε να αλλάξετε και είδος μουσικής, γιατί η μουσική μας, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, μεταξύ άλλων.

Η «βλάβη» λοιπόν, δεν αφορά τεχνικά θέματα, είτε σε κάποιο εναλλακτικό σύμπαν είναι αληθής δικαιολογία, είτε όχι, όπως μάλλον συμβαίνει στο δικό μας. Η Βλάβη (με Β κεφαλαίο) αφορά την «Σαπίζουσα Ελλάδα». Αφορά εμένα και εσένα, που, για να γίνω και λίγο κλισέ, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Το θέμα δεν είναι ποιανής μπάντας ακυρώθηκε η συναυλία. Το θέμα είναι ότι εν έτει 2019 η λογοκρισία είναι ολοφάνερη, όπως ήταν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας του ανθρώπου. Σαράντα, ουάου, 40 χρόνια πριν(!!), οι γονείς έβγαιναν στους δρόμους με πλακάτ για να διαμαρτυρηθούν για την μέταλ μουσική. Η εκκλησία έπαιρνε (και όπως φαίνεται ακόμα παίρνει) θέση κατά του «σατανικού ήχου» ενώ και η ίδια δεν έχει πεντακάθαρη την φωλιά της. Προσοχή, μιλάμε για την εκκλησία, ας αφήσουμε το κομμάτι της θρησκείας καθ’ αυτό, απ’ έξω.

Τόσα χρόνια μετά, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στην αντιμετώπιση αυτού του είδους μουσικής. Είναι κοινά αποδεκτό να τραγουδάς pop κλπ με βυζιά και κώλο έξω, αλλά προς Θεού, πως τολμάς να έχεις μακριά μαλλιά και να τραγουδάς για πιο ουσιώδη πράγματα και προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας; Πως τολμάς να θίγεις θέματα που σε ενοχλούν; Και αν είναι δυνατόν, πως τολμάς να εκφέρεις άποψη μέσα από την μουσική;

Για να προλάβω όσους αγνοήσατε την παραπάνω προειδοποίηση και συνεχίζετε να διαβάζετε. Ναι, ακύρωσαν συναυλία των Rotting Christ (Σαπίζων Ιησούς). Ναι έχουν βλάσφημο όνομα, τόσο, που πριν μερικά χρόνια ψηφίστηκαν η μπάντα με το πιο βλάσφημο όνομα στον κόσμο. So what? Αν έτσι θέλουν να προκαλέσουν, και αν έτσι θέλουν να θίξουν πράγματα δικαίωμά τους, αν σας ενοχλεί αγνοήστε τους. Παίζουν την μουσική που παίζουν και το κάνουν καλά. Είστε μικροί και λίγοι μπροστά τους και αυτό φαίνεται από πράξεις.

Είδαμε Judas Priest και Twisted Sister να τρέχουν στα δικαστήρια μαζί με άλλους. Είδαμε να λένε τους AC/DC σατανιστές (Anti Christ/Death ‘to’ Christ) μαζί με πληθώρα άλλων μπαντών. Είδαμε να απαγορεύουν στους Metallica να παίξουν το Master Of Puppets λόγω στίχων, και να παίζουν μόνο τη μουσική. Είδαμε τους Rotting Christ να λογοκρίνονται στο εξωτερικό (όπως και πολλοί άλλοι) και μετά από μια πορεία 30+ χρόνων, να λογοκρίνονται και στην χώρα τους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πολλά, και δυστυχώς συνεχίζουμε. Η μουσική είναι ένα μέσο έκφρασης, είτε αρέσει είτε όχι. Δεν αντιλέγω, υπάρχουν μπάντες που υποστηρίζουν ακραίες αντιλήψεις, και κάνουν ακραίες πράξεις, ενώ κρύβονται πίσω από ένα «αποδεκτό» όνομα και κανείς δεν δίνει σημασία. Υπάρχουν παπάδες που κάνουν ακραίες πράξεις, πολιτικοί, δικαστές κ.λ.π., αλλά κανείς δεν δίνει σημασία. Λυπάμαι, αλλά είστε λίγοι για την μέταλ σκηνή. Η μέταλ (και η ροκ) είναι κατά κύριο λόγο πολύ περισσότερα από μακριά μαλλιά, σατανισμούς και σκληρά φωνητικά.

Είδα μια εικόνα που με έκανε να γελάσω με τα χάλια της κοινωνίας μας και μεταφέρω το κείμενό της:

«Οι Rotting Christ είναι τόσο σατανιστές όσο εσείς Χριστιανοί. Στα λόγια».

Φτάνοντας στο τέλος, μιας και βρισκόμαστε λιγότερο από ενάμιση μήνα μακριά από την Μ. Εβδομάδα του Πάσχα, όλοι εσείς που σήμερα μιλάτε αρνητικά για τους Rotting Christ (και τους κάθε Rotting Christ, απλώς αυτό είναι επίκαιρο τώρα), αλλά ξεκινάτε νηστεία, την Μ. Εβδομάδα θα είστε εκκλησία και δηλώνετε καλοί και πιστοί Χριστιανοί, ένας μεταλλάς σας λέει να θυμάστε αυτό:

Όταν το Μ. Σάββατο, το βράδυ της Ανάστασης πάρετε το Άγιο φως στις λαμπάδες σας και μετά το «Χριστός Ανέστη» ξεκινήσετε να φύγετε για τα σπίτια σας για το καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι φαγητού, να ξέρετε ότι ο Ιερέας διαβάζει στο Ευαγγέλιο: «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού».

Οι «προοδευτικοί» φορείς του δήμου Πατρών έδειξαν την λογοκρισία τους και έδειξαν ότι η μουσική αυτή τους πονάει. Δεν γνωρίζουν όμως πως κάτω από τέτοιες καταστάσεις γεννήθηκε και εξελίχθηκε και πως κάτω από τέτοιες καταστάσεις πιο δυνατή θα γίνεται.

Rotting Greece Rotting Greece μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη…

Gepostet von ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ am Freitag, 15. März 2019

Από την άλλη, η μουσική σκηνή, ανεξαρτήτου είδους, έδειξε με τον δικό της τρόπο την ενόχλησή της σε όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και έδειξε πως είναι ενωμένη και τέτοιου είδους πράξεις δεν είναι αποδεκτές.

Πάντα υπάρχουν αυτοί που διαφωνούν, και που θα κατηγορήσουν τους καλλιτέχνες αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Όπως και να χει, προσωπικά βγάζω το καπέλο σε Γιάννη Αγγελάκα και Βέβηλο (ασχέτως αν ακούω ή όχι την μουσική του) οι οποίοι ακύρωσαν τις συναυλίες τους στον πολυχώρο Αίγλη, σαν διαμαρτυρία προς τους φορείς της Πάτρας για την ακύρωση της συναυλίας των Rotting Christ.

 


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....