Release Athens Live Report Day 3

Ανταπόκριση: Κώστας Σκιαδάς
/ Δημήτρης Καραπιστόλης
Φωτογραφίες:Γιώργος Κρίκος

 

Με τον καιρό σύμμαχο εξαιρουμένης της μεσημεριανής μπόρας, η τρίτη και καλύτερη μέρα του Release Athens 2018 αποτέλεσε ένα μεγάλο πάρτυ για τους χιλιάδες παρευρισκόμενους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερους από 10.000 θεατές.

Τα δύο κύρια ονόματα, ο Parov Stelar και οι Jamiroquai αποτέλεσαν σίγουρα το λόγο για μια από τις καλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού. Η μπάντα του αυστριακού Marcus Füreder  που όλοι βεβαίως τον γνωρίζουμε ως Parov Stelar, ξεσήκωσε τα πλήθη με το μοναδικό ήχο στον οποίο το beat συνδυάζεται αρμονικά με τρομπέτες και σαξόφωνα. Με την Cleo Panther στα φωνητικά, η παρουσία της Parov Stelar Band στο Release Athens είχε μπόλικες επιτυχίες κυρίως από την πιο πρόσφατη δουλειά τους αν και δεν έλειψε αναμενόμενα η αναδρομή στο παρελθόν με τα All Night Long και Clap Your Hands.

Φυσικά η κοσμοσυρροή στην Τρίτη μέρα του Release Athens οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο, στους Jamiroquai, με τον Jay K να κάνει επιτέλους την εμφάνισή του στην Αθήνα μετά από την περσινή αναβολή εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε στη σπονδυλική του στήλη. Από τη Βρετανία, ένα από τα συγκροτήματα που έκαναν γνωστή την acid jazz στον κόσμο, οι Jamiroquai ξεσήκωσαν το πλήθος, με έναν αρκετά ενεργητικό Jay K στη σκηνή, φορώντας το χαρακτηριστικό καπέλο το οποίο έχει «προσαρμοστεί» στη σύγχρονη εποχή.

Τι και αν ο ίδιος αστειεύτηκε με την ηλικία του σε ότι αφορά τη σκηνική παρουσία και τη δυσκολία πραγματοποίησης των μοναδικών κινήσεων του που έχουμε δει σε παλαιότερες συναυλίες αλλά και στα video clip, όλες οι μεγάλες επιτυχίες των Jamiroquai ακούστηκαν στη σκηνή του Release Athens 2018. Δεν έλλειψαν πάντως δύο χαρακτηριστικές απουσίες, αυτές του When you gonna learn και Virtual Insanity.

Cosmic Girl, Love Foolosophy, Light Years, Little L, Star Child, Canned Hear, Alright, είναι λίγα μόνο από τα τραγούδια που ακούσαμε, με το Seven Days in Sunny June να μη λείπει από τη λίστα. Για το encore η μπάντα του Jay K επέλεξε το «ηλεκτρονικό» Deeper Underground, ευχαριστώντας το ελληνικό κοινό για την ένθερμη παρουσία του, ένα κοινό που σημειωτέων αποτελούνται από όλες τις ηλικίες.
Το δύσκολο έργο στα φεστιβάλ, έχουν πάντα οι μπάντες που παίζουν με κόντρα τον ήλιο ή στην περιπτωσή μας τη βροχή…

Δυστυχώς η Στέλλα, που αρκετός κόσμος είχε έρθει και για αυτή,  δεν κατάφερε να εμφανιστεί γιατί εκείνη την ώρα είχε ανοίξει ο ουρανός που λέμε! Έτσι την έναρξη της τρίτης ημέρας του release έκαναν οι Sillyboy’s Ghost Relatives  που ζωντάνεψαν το μουσκεμένο κοινό…

Αμέσως μετά εμφανίστηκαν οι Cigarettes After Sex που έχουν το φανατικό κοινό τους και μας κράτησαν συντροφιά, ίσως λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε, με τα Each Time You Fall in Love, το Nothing’s Gonna Hurt You Baby και το Apocalypse μέχρι που την σκυτάλη πήραν οι headliners του φεστιβάλ.!!!


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....