Primal Fear @KYTΤARO Live Report

Ανταπόκριση: Γιάννης Κεντρωτής
Φωτογραφία: Primal Fear Facebook

 

Η συναυλιακή χρονιά ξεκίνησε πολύ όμορφα και δυνατά με μία εξαιρετική συμμαχία ανάμεσα στον Έλληνα Gus G (Κώστας Καραμιτρούδης) και τους Γερμανούς Primal Fear.

Την Κυριακή 13/1 μαζευτήκαμε στο Κύτταρο για να απολαύσουμε αυτούς τους δύο Co headliners ενώ ήταν μαζί τους και οι εξαιρετικοί The Silent Rage και Terra IncΩgnita.

Πρώτοι εμφανίστηκαν στην σκηνή οι The Silent Rage. Μέσα σε 35 λεπτά που είχαν στην διάθεσή τους, μας παρουσίασαν νέο υλικό, ενώ στα αυτιά μου ακούγοντας ακόμα καλύτεροι από την τελευταία φορά που τους είχα δει ζωντανά μερικά χρόνια πίσω. Power metal το οποίο έδειχνε να απολαμβάνει ο λίγος, μέχρι στιγμής, κόσμος, που βρισκόταν κάτω από την σκηνή. Το ίδιο έδειχναν και όσοι έμπαιναν στο Κύτταρο το οποίο γέμιζε με σταθερό ρυθμό.

Μετά από τις απαραίτητες ετοιμασίες, βγήκαν στην σκηνή οι Terra IgcΩgnita, οι οποίοι είχαν στην διάθεσή τους τον ίδιο χρόνο. Κλασικές heavy metal μελωδίες με επικά στοιχεία γέμισαν τον χώρο, ενώ παρ’ όλο που η σκηνή ήταν μικρή για την πενταμελή μπάντα, η κινητικότητά τους δεν υστερούσε σε τίποτα. Παίζοντας αρκετά κομμάτια από την τελευταία τους δουλειά, του 2017 Fragments Of A Ruined Mind , η βραδιά πήγαινε από το καλό στο καλύτερο.

Η στιγμή για τον πρώτο headliner έφτασε και στην σκηνή βγήκε ο Έλληνας κιθαρίστας που ακούει στο όνομα Gus G. Μαζί του στην σκηνή ήταν ο Felix Bohnke των Edguy/Avantasia και ο Dennis Ward των Khymera, Pink Cream 69, Place Vendome, Sunstorm και Unisonic. Οι δυο τους κατέλαβαν τις θέσεις πίσω από τα τύμπανα και το μπάσο αντίστοιχα. Το υλικό που μας παρουσίασε ήταν από το περυσινό Fearless, ενώ δεν έλειπαν παλαιότερα δικά του κομμάτια, καθώς και μερικές διασκευές. Γενικά υπήρχε μια ποικιλία στον ήχο, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τα live του Gus G αλλά και της μπάντας του των Firewind. Το Κύτταρο το οποίο ήταν πλέον σχεδόν γεμάτο, απολάμβανε και αποθέωνε τον Θεσσαλονικιό κιθαρίστα, ο οποίος σόλαρε με όλο του το είναι, ενώ ρόκαρε στις διασκευές του Money For Nothing των Dire Straits και σε διασκευή των Thin Lizzy. Μπορώ να πω πως στα 90 λεπτά που είχε μπροστά του, η εμφάνισή του ήταν απολαυστικότατη ενώ το ίδιο έδειχνε να πίστευε και το κοινό, με αποκορύφωμα ίσως το I Am The Fire του ομότιτλου δίσκου του ’14.
Λίγο μετά τις 22:30, ήρθε η ώρα για την δεύτερη παρέα των headliners. Οι Γερμανοί Primal Fear, ανέβηκαν στην ελληνική σκηνή μετά από κάτι περισσότερο από 17 χρόνια. Η στιγμή που περίμενε πολύς κόσμος είχε επιτέλους φτάσει και ο ενθουσιασμός ήταν φανερός. Έχοντας μαζί τους το εξαιρετικό Apocalypse ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα, ενώ ο Ralf Scheepers έδειχνε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή της μπάντας στην Ελλάδα, και δεν έλειψαν καθόλου οι ελληνικές λέξεις τις οποίος μιλούσε ο Γερμανός frontman σε όλο το 90λεπτο που είχε μπροστά του.

Το πρώτο κομμάτι της setlist ήταν το Final Embrace, με δυνατό και καθαρό ήχο. Σε όλη την διάρκεια της εμφάνισής τους, ήταν το ίδιο δραστήριοι πάνω στην σκηνή, παρ’ όλο που για ακόμα μια φορά έμοιαζε μικρή για μια πενταμελή μπάντα. Ακούραστοι σε όλη την διάρκεια, έμφαση έδωσαν στην νεότερη δουλειά τους, αλλά δεν έλειψαν και αναδρομές σε ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους. “Blood, Sweat & Fear”, “Under Your Spell”, “The End Is Near” και “Face The Emptiness” μόνο μερικές από αυτές. Ο Ralf μπορεί να χειριστεί την φωνή του χωρίς καμία δυσκολία, και να χαρίσει μαγικές ερμηνείες και συναισθήματα. Αλλού βγάζει πάθος και δύναμη, ενώ αλλού συγκίνηση, όπως για παράδειγμα στο καταπληκτικό Fighting The Darkness”.

Αλλού οι ρυθμοί ανέβαιναν, τα συναισθήματα στην φωνή του Ralf άλλαζαν ανάλογα με το κομμάτι ενώ δεν έλειψε και η power μπαλάντα When Death Comes Knocking. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε το Metal Is Forever”, ύμνος για κάθε μεταλλά και φίλο των Primal Fear, ο οποίος τραγουδήθηκε ταυτόχρονα από μπάντα και κοινό. Με αυτό, και ενώ η ώρα ήταν κοντά 00:00, οι Γερμανοί κατέβηκαν από την σκηνή, μόνο για να ανέβουν λίγο μετά για το Encore που έγινε με το Chainbreaker”. Αφού υποσχέθηκαν πως θα γυρίσουν στην χώρα μας, συντομότερα αυτή την φορά, έβγαλαν την καθιερωμένη πλέον αναμνηστική φωτογραφία και αποχώρησαν από την σκηνή.

Κάπως έτσι, η πρώτη συναυλία της χρονιάς έφτασε στο τέλος της αφήνοντας μια ευχάριστη γεύση αλλά και ανυπομονησία για τα μουσικά δρώμενα της υπόλοιπης χρονιάς.

Setlist:

Final Embrace

In Metal We Trust

Blood, Sweat & Fear

Face the Emptiness

Hounds of Justice

The Ritual

Under Your Spell

Nuclear Fire

Fighting the Darkness

King of Madness

The End Is Near

When Death Comes Knocking

Metal Is Forever

Encore:

Chainbreaker


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....