Oceandvst/Mark of Prospero/Vegan Mosquitoes/Pretend We Are Dead/Slowheart: live report

Την Παρασκευή 11/5 οι Oceandvst κατέβηκαν από τη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν το υλικό τους στο Αθηναϊκό κοινό μαζί με άλλες τέσσερις μπάντες οι οποίες όντας αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους στα είδη μουσικής , προσέδιδαν μια πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά στο λάιβ το οποίο αναμενόταν πολύ δυνατό.

Το πρώτο συγκρότημα που εμφανίστηκε ήταν οι Slowheart για τους οποίους ήτανε και το πρώτο τους live. Ο κόσμος με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς σιγά σιγά μαζευότανε στο υπόγειο του Αν. Δεν είχε τύχει να τους ακούσω πριν αλλά από την πρώτη στιγμή μου κέντρισαν το ενδιαφέρoν. Ο ήχος τους κυμαινόταν σε μελωδική hardcore και ήδη από το πρώτο κομμάτι βγάζανε στο κοινό πάρα πολύ ενέργεια , καθώς δειλά δειλά ξεκινούσανε τα πρώτα pits. Τα φωνητικά όπως επισήμανε και ο φίλος Στέφανος Καίσαρης θύμιζαν λίγο τα παλιά των Northlane. Ήτανε η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς και σίγουρα θα τους ξαναδώ καθώς επίσης και οσονούπω θα κυκλοφορήσουνε το πρώτο τους EP.

Το δεύτερο συγκρότημα που ανέβηκε στη σκηνή και με τον κόσμο να έχει αυξηθεί σημαντικά ήταν οι Pretend We Are Dead. Ο ήχος τους ήτανε σε πιο grunge μονοπάτια. Άκουγες την επιρροή που είχε το ρεύμα της grunge του Seattle όπως οι Alice in Chains αλλά αυτό έβγαινε μέσα από ένα δικό τους τρόπο έκφρασης. Βαριά και γκρουβάτα riffs μαζί με δυνατά φωνητικά δημιουργούσανε έναν πολύ ευχάριστο συνδυασμό. Ο κόσμος με την αλλαγή του είδους από πριν που κοπανιόντουσαν όλοι όρθιοι έκατσαν αλλά παρ’ όλα αυτά αυτό δεν τους εμπόδισε από το να τους απολαύσει.

Τη σκυτάλη πήρανε οι Vegan Mosquitoes τους οποίους είχα ξανακούσει στο παρελθόν και μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον , οπότε όπως ήταν αναμενόμενο περίμενα να δω αν θα ήταν το ίδιο απολαυστικοί. Η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες μου ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω. Τον ήχο τους θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις alternative αλλά φαινόταν ότι είχανε πλήθος επιρροών . Η τραγουδίστρια έβγαζε πολύ ενέργεια και αυτό αντικατοπτριζότανε και στον κόσμο. Τα ριφάκια σε κιθάρα και μπάσο δένανε πολύ ωραία μεταξύ τους και με το υπόλοιπο συγκρότημα . Σε πολλά σημεία το μπάσο γινότανε λίγο πιο funky το οποίο έδινε μια πολύ όμορφη αύρα στα κομμάτια. Επίσης η ντράμερ τους παρόλο που ήτανε σχετικά καινούρια στο συγκρότημα ήτανε πολύ καλή και δεμένη με τα υπόλοιπα μέλη. Γενικά βγάλανε πολύ ενέργεια και ακούγοντας τους σίγουρα θα ήθελες να χορέψεις και να χτυπηθείς.

Η προτελευταία μπάντα για την βραδιά ήτανε οι Mark of Prospero. Όπως αυτοπροσδιορίζονται progressive/atmospheric metal και αυτοί όμως με αρκετές επιρροές από διάφορα είδη. Ο ήχος τους εναλλασσόταν από κάποια πολύ ατμοσφαιρικά σημεία με τον τραγουδιστή να εντυπωσιάζει με την φωνή του στα clean σημεία και με πιο δυνατά σημεία στα οποί τα φωνητικά ήτανε screams και growls. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήτανε η έντονη θεατρικότητα που διέκρινε τον frontman καθ’ όλη τη διάρκεια του live. Ο ήχος τους ήτανε πολύ καλός και από το αποτέλεσμα που έβγαινε φαινότανε ότι είναι αρκετά δουλεμένοι.

Η βραδιά έκλεισε με τους headliners της βραδιάς που είχανε έρθει από τη Θεσσαλονίκη, τους Oceandvst. Έχοντας τους ακούσει στο schoolwave το 2017 μου είχανε αφήσει θετικές εντυπώσεις και περίμενα να δω πως θα ήτανε σε ένα δικό τους live που θα είχανε και περισσότερη άνεση χρόνου. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και παρόλο που ο κόσμος λόγω του ότι η ώρα είχε περάσει είχε μειωθεί , αυτό δεν τους πτόησε καθόλου και ίσα ίσα που όσοι έμειναν μέχρι το τέλος σίγουρα ήταν οι κερδισμένοι της βραδιάς. Ο ήχος τους κυμαίνετε σε pop punk /alternative . Pop punk riffs αλλά και αρκετά lead σημεία από τον lead κιθαρίστα έκαναν το κοινό να είναι συνέχεια σε εγρήγορση. Πολύ εντυπωσιακή η τραγουδίστρια η οποία έβγαζε απίστευτη ενέργεια και παρόλο που έτρεχε πάνω κάτω στη σκηνή όλη την ώρα , δεν έχασε νότα. Επίσης αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι λόγο υποχρεώσεων του μπασίστα τους γι’ αυτό το λάιβ μόνο τον αντικατέστησε άλλος και παρόλα αυτά δεν φάνηκε καθόλου καθώς έδεσε πολύ καλά με την υπόλοιπη μπάντα. Μπορείς εύκολα να τους παρομοιάσεις ως τους Έλληνες paramore καθώς το όλο στυλ και με τα female-fronted vocals θυμίζει αρκετά. Οι Oceandvst δείξανε και την αγάπη τους προς την μπάντα αυτή κάνοντας cover το decode. Το κοινό είχε μπει στο mood που θέλανε να περάσουν και σε όλη τη διάρκεια που παίζανε χτυπιόταν και χόρευε στους ρυθμούς. Αφού τελείωσε το σετ το κοινό ζήταγε κι άλλο και ως ανταμοιβή το συγκρότημα έπαιξε ακουστικά ένα κομμάτι το οποίο θα δούμε σε επερχόμενες δουλειές τους.

Συνοπτικά ήτανε ένα πολύ καλό live με αρκετά ενδιαφέρουσες μπάντες , η οποίες αποτελούνταν κυρίως από νέα σε ηλικίες μέλη οπότε σίγουρα θα έχουμε να περιμένουμε πολλά τόσο στο κοντινό , όσο και στο μακρινό μέλλον.

 

Ανταπόκριση: Ανδρέας Σταυρογιάννης
Φωτό: Facebook Oceandvst


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....