Monster Magnet Live Report 28.05

Ανταπόκριση: Maya M .
Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος

Τελευταίο κυριακάτικο βράδυ του Μαίου και ο κόσμος ήδη από τις 19:30 είχε αρχίσει να μαζεύεται έξω από το Piraeus 117 Academy , ποικίλες ηλικίες , όλοι όμως συντονισμένα αφοσιωμένοι στο live που επρόκειτο να δουν. Αν όχι οι πατεράδες , σίγουρα «υψηλόβαθμα στελέχη» της stoner μουσικής, οι Monster Magnet ήχησαν στα αυτιά πολλών θεατών στον γνωστό συναυλιακό χώρο .

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή .. θέλω να είμαι ειλικρινής άργησα κάποια λεπτά να φτάσω στο live, από την είσοδο μου όμως στο χώρο άκουσα τους πατρινούς σκληρούς Void Droid , χωρίς ιδιαίτερο κόσμο να έχει καταφτάσει , παρόλα αυτά οι ίδιοι να τα σπάνε on stage με τα βαριά riffs και τα μελωδικά σημεία τους. Πρώτη φορά που τους έβλεπα και δεν σταμάτησα να σχολιάζω  στην συγκάτοικο μου πόσο αρρωστημένα παίζουν.Ρε συ Αντρέα, τι φωνάρα είναι αγόρι μου αυτή ? Ένα γρέζι και μια «βρωμιά» στα φωνητικά που μου θύμιζε ορισμένες φορές Garcia στις αλλαγές και στα «ξεσπάσματα» . Ταρακούνησαν για τα καλά το stage τα παιδιά ,  φάνηκε αυτό άλλωστε στο χειροκρότημα και τις ζητωκραυγές του κοινού που φάνηκε να ζεσταίνεται σιγά σιγά , με τις πρώτες μπύρες να έχουν ήδη καταναλωθεί και η ώρα έχει πάει εννια..

Ένα χρονικό κενό μισής ώρας που κατά τη γνώμη μου χρειαζόταν έτσι ώστε να μαζευτεί ο κόσμος σιγά σιγά για τους τρελούς εξηντάρηδες που θα βγαίναν στην αθηναική σκηνή μετά από έναν σχεδόν χρόνο . και έτσι λίγα λεπτά μετά τις 21:30 , οι προβολείς στρέφονται προς την σκηνή να υποδεχτούν τους Monster Magnet στη σκηνή με τον Dave Wyndorf να μας χαιρετάει με την τρέλα του και την ιδιορρυθμία του. “Dopes to Infinity” πρώτο κομμάτι και το κοινό ξεσπάει σε επιφωνήματα και χειροκροτήματα , μιας και η ατμόσφαιρα είχε λίγο βαρύνει κατά τη διάρκεια της αναμονής. “Radiation Day” και “Powertrip” ακολούθησαν με την σειρά τους , κάνοντας να ταρακουνηθούν πολλά κεφάλια και να κλείσουν κάποιες φωνές. Επόμενο ολοκαίνουριο κομμάτι το “Mindfucker” , με το κοινό αυτή τη φορά να αρχίσει να ρίχνει τα ντεσιμπέλ του, μην μπορώντας να ανταποκριθεί στην ενέργεια και στην προσπάθεια του Dave να ξεσηκώσει

“Look to your orb for the warning” , “twin earth” , “I want more” , “Dinosaur vacume” και “Spine of god” ήταν κατά την άποψη μου μια ακολουθία τραγουδιών που αποτέλεσε την μεγάλη «κοιλιά» του show με τον ίδιο τον frontman να εξακολουθεί με την ίδια ενέργεια και την ίδια διαδραστικότητα με το κοινό .

Μικρή κλασσική παύση μιας προσωρινής χαιρετούρας από τους Monster Magnet , με το κοινό να τους περιμένει να γυρίσουν ξανά στην σκηνή , γύρισαν μετα από ένα πεντάλεπτο , για να ολοκληρώσουν  το live τους με “Negasonic Teenage Warhead”,  “Tractor” και “Space Lord” , τρία τραγούδια που ήρθαν να ανεβάσουν λίγο την ένταση και την ενέργεια για να κλείσει όσο πιο δυναμικά γίνεται το κυριακάτικο βράδυ, μια αρκετά σίγουρη συνταγή για το φινάλε , με το “Space Lord” να ηχεί στα αυτιά μας όπως κάθε φορά σαν ύμνος επανάστασης , με ένα Piraeus Academy να τραγουδάει -ουρλιάζοντας- τους στίχους .

Αδιαμφισβήτητα ήταν ένα έντονο βράδυ , με τους Void Droid να τα δίνουν όλα επί σκηνής και να μας προετοιμάζουν για ένα αυθεντικό rock βράδυ και οι Monster Magnet στη συνέχεια να κάνουν το δικό τους show , με την ιδιαίτερη φιγούρα του Dave και τις συγκλονιστικές μουσικές πλαισιώσεις των υπολοίπων . Σαν να μην μας έφτανε όμως αυτό … είχα την τιμή να απολαύσω και άλλες φορές τους σκληρούς μαγνήτες γιαυτό ίσως οι προσδοκίες μου ήταν αρκετά ψηλά , θεωρώ όμως πως λίγο το κοινό , λίγο ο καιρός και λίγο το setlist δεν βοήθησαν στο να χαραχθεί ανεξίτηλα ένα ακραίο βράδυ.

 
RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....