READING

Manowar: Ιστορίες πίσω από τα τραγούδια τους...

Manowar: Ιστορίες πίσω από τα τραγούδια τους

Η τελευταία περιοδεία των Manowar έχει ξεκινήσει, ενώ θα περάσει και από την χώρα μας για ένα βράδυ που θα ταράξει την Πλατεία Νερού. Για να ανεβάσουμε λίγο την αγωνία και το hype θα δούμε μικρές και ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από μερικά τραγούδια τους.

Heart Of Steel

Αγαπημένο κομμάτι των Manowarriors και βγαλμένο κατά κάποιο τρόπο από την ζωή. Άνθρωποι οι οποίοι ήταν κοντά στον Joey συχνά τον ρωτούσαν αν έχει καρδιά από ατσάλι. Προς απάντηση λοιπόν όλων αυτών, έρχεται το τραγούδι.

Warrior’s Prayer

Ένα τραγούδι προς τιμήν του παππού του Joey. Αποφάσισε να μεταφέρει σε τραγούδι αυτή την ιστορία με τον ίδιο τρόπο που ο παππούς του, του έλεγε τις ιστορίες του όταν ήταν παιδί.

Blood of the Kings

Τι καλύτερος τρόπος να τιμήσει μια μπάντα το κοινό της γράφοντας τραγούδι για αυτό. Το τραγούδι αφορά όλους τους Manowarriors (της Ευρώπης κυρίως) και τα γράμματα τα οποία έστελναν στην μπάντα και έδιναν ιδέες για υλικό για την μπάντα. Αυτά τα γράμματα είναι το “Αίμα των Βασιλιάδων”

Achilles, Agony And Ecstasy in Eight Parts

Τραγούδι αφιερωμένο στην Deena Weinstein για το βιβλίο της “Heavy Metal”. Στο βιβλίο έγραψε εξαιρετικά λόγια για τους Manowar, ενώ υπήρξε και στενή φίλη του Joey για αρκετά χρόνια.

Wheels of Fire

Όλα τα μέλη των Manowar λατρεύουν τις υψηλές ταχύτητες. Μάλιστα κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του τραγουδιού η τοπική αστυνομία τους είχε σταματήσει και τους έδωσε κλήση για υπερβολική ταχύτητα.

The Gods Made Heavy Metal

Είναι ότι πιστεύουν οι Manowar για την metal μουσική. “Η metal δεν θα πεθάνει ποτέ άσχετα με ότι μπορεί να πιστεύουν μερικοί, ενώ η ενέργεια η οποία παράγεται σε ένα πραγματικό heavy metal live συναντάει μια αρχέγονη ανάγκη.”

All Men Play On 10

Εκείνη την εποχή το μέγιστο που μπορούσαν να φτάσουν οι τότε ενισχυτές ήταν το νούμερο 10. Αναμφίβολα οι Manowar ήταν από τις πιο δυνατές μπάντες και με αυτό τραγούδι ήθελαν να δείξουν πως έτσι έπρεπε να παίζουν όλη την μουσική τους. Συχνά για αυτό το τραγούδι η μπάντα έπαιρνε έναν guest κιθαρίστα από το κοινό.

Power of Thy Sword

Σε αυτό το τραγούδι υπάρχει ένα ενδιαφέρον concept για τους Manowar. Όπως υποστηρίζουν, όταν βρίσκονται επί σκηνής πολεμάνε με τις δυνάμεις των σπαθιών τους. Τα σπαθιά τους είναι οι κιθάρες ενώ οι χορδές είναι φτιαγμένες από μέταλλο. Το τραγούδι προσπαθεί να πει πως δεν μπορείς να καταλάβεις τους Manowar ακούγοντας μόνο τα τραγούδια τους. Για να δει κανείς τι πρεσβεύει η μπάντα πρέπει να συνδυάσει artwork, στοίχους, μουσική ακόμα και τα show τους.

Demon’s Whip

Το τραγούδι αυτό αρχικά γράφτηκε για την ταινία “Hellraiser” αλλά ο παραγωγός θεώρησε ότι είναι πολύ “βαρύ”. Κάποια στιγμή ένας οπαδός ρώτησε τον Joey τι είναι οι περίεργοι ήχοι στην αρχή του κομματιού, ενώ εκείνος του απάντησε: “Άκουσέ το προσεκτικά και θα καταλάβεις τα πάντα”.

Masters of the Wind

Στις αρχές του 1990 οι Manowar έλαβαν ένα γράμμα από έναν οπαδό τους. Επρόκειτο για ένα άρρωστο αγόρι το οποίο είχε όνειρο να γνωρίσει τους Βασιλιάδες της μέταλ πριν τον θάνατό του. Στην αρχή η μπάντα θεώρησε πως ήταν κάποιο χαζό αστείο ή κάποια χαζή δικαιολογία. Παρ’ όλα αυτά η μπάντα ήρθε σε επαφή με τους γονείς του παιδιού και έμαθε πως όλα όσα αναφερόντουσαν στο γράμμα ήταν αλήθεια. Εκείνοι πήγαν και τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο. “Είναι μια θλιβερή ιστορία. Είναι δύσκολο να βλέπεις ένα αβοήθητο αγόρι να πεθαίνει και να μην μπορείς να κάνεις κάτι.” Τότε ηχογραφούσαν το “Master of the Wind” και με ένα κασετόφωνο έδωσαν στο παιδί να ακούσει το τραγούδι. Εκείνου του άρεσε πολύ και ευχήθηκε να μπορούσαν όλοι οι fan των Manowar να το ακούσουν. Το τραγούδι υπέστη μερικές αλλαγές, αλλά πλέον η ευχή του αγοριού έχει πραγματοποιηθεί. Δυστυχώς το αγόρι απεβίωσε το 1992.

Υπάρχουν ακόμα περισσότερα τραγούδια με κάποια ιστορία από πίσω τους, ενώ το κοινό των Manowar είναι από τα πιο αφοσιωμένα. Οι ίδιοι αποκαλούν το κοινό τους με διάφορα ονόματα όπως “Manowarriros”, “Immortals”, “Metal Warriors” ή “Brothers of Metal”


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....