Lucifer live @Gagarin 205

Ανταπόκριση Γιάννης Κεντρωτής
Φωτογραφίες Χριστίνα Αλώσση

 

Μετά από 4 χρόνια πορείας και δυο δίσκους, ήρθε η ώρα για τους Lucifer να επισκεφτούν και την χώρα μας στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Το live έλαβε χώρα στο Gagarin 205 και μαζί τους ήταν οι Έλληνες Half Gramme of Soma στην προ τελευταία τους εμφάνιση στην χώρα μας πριν ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι πλάι στους  Naxatras για την δική τους ευρωπαϊκή περιοδεία.

Το βράδυ αναμενόταν δυνατό, σκεπτόμενος δε την επιτυχία που έκανε το “Lucifer II” περίμενα ένα βράδυ με πολύ κόσμο να γουστάρει. Δυστυχώς, κατάλαβα ότι δεν θα εκπληρωνόντουσαν οι προσδοκίες μου από νωρίς, όταν η ώρα πήγε 21:00 και βγήκαν στην σκηνή οι Half Gramme of Soma. Ο κόσμος ήταν απογοητευτικά λίγος, που επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά την αδιαφορία του κοινού για τις support μπάντες, στην προκειμένη περίπτωση και εγχώρια. Τέλος πάντων, οι Half Gramme of Soma τα έσπασαν και όσοι βρίσκονταν εκεί αναμφίβολα το απόλαυσαν. Η δε μπάντα, επάνω στην σκηνή ήταν άνετη, το απόλαυσε επίσης και μας πέρασε την ενέργεια της. Ο τραγουδιστής χόρευε πάνω κάτω και το ζούσε, χωρίς να είναι μια γλάστρα με μικρόφωνο. Στο 45λεπτο που είχαν στην διάθεση τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ακόμα μια φορά. Μια μπάντα που όσοι την βλέπουν live, θα συμφωνήσουν ότι δεν έχει την αναγνώριση που θα έπρεπε. Ειδικά αν συγκριθεί με άλλες μπάντες τους είδους. Ελπίζω στην περιοδεία τους με τους Naxatras, το ξένο κοινό να τους εκτιμήσει περισσότερο και να τους τιμήσει όπως  αρμόζει.
Η ώρα 22:00 και από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστει στην σκηνή η – πλέον πενταμελής – μπάντα, Lucifer. Ο κόσμος αισθητά αυξημένος αλλά πάλι, ούτε καν κοντά σε ικανοποιητικά επίπεδα, που σε κάνει να απορείς τι θέλει τελικά να βλέπει ο κόσμος. Όταν επιτέλους βγήκαν στην σκηνή με μόνο λίγα λεπτά καθυστέρηση, η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική και τα μάτια όλων έπεσαν φυσικά επάνω στην φανταστική Johanna, με την οποία είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε λίγο πριν μαζί με τους Nicke, Robin, Alexander και Martin. Η frontwoman εμφανίστηκε ντυμένη κατάλληλα για να μαγνητίσει τα βλέμματα αλλά να μην την πουν και “τσούλα”. Έχοντας από τους δύο δίσκους υλικό κοντά στα 90 λεπτά, βρίσκονταν στην σκηνή για περίπου 80’, χαρίζοντας μας μπόλικα κομμάτια του δεύτερου δίσκου, μερικά του πρώτου καθώς και δυο διασκευάρες. Μια το “Dancing With Mr. D” των Rolling Stones και μια το “Take Me Away” του Paul Stanley των KISS από την solo καριέρα του. Να αναφερθεί πως ο Stanley είναι και αγαπημένος του Nicke Andersson εδώ και χρόνια. Την βραδιά τους ξεκίνησαν με το “Faux Pharaoh” ενώ την έκλεισαν με το “California Son” που ανοίγει τον δεύτερο δίσκο.

Στο ενδιάμεσο τους απολαύσαμε, όσοι βρεθήκαμε εκεί, όσο δεν πάει. Η Johanna είναι τουλάχιστον απολαυστική στα αυτιά μας, τελειώνει ακούραστη το live ενώ τιμάει ταυτόχρονα ένα μπουκάλι λευκό ελληνικό κρασί. Ο τιτανομέγιστος Nicke δίνει πόνο στα ντραμς και μια παράσταση μόνος του. Ο Robin “κάνει έρωτα” με την κιθάρα του ενώ οι Alexander Mayr, με το κομψό πανωφόρι με τα λευκά κρόσσια, στο μπάσο και Martin Nordin στην κιθάρα είναι εξίσου παιχταράδες και φοβερή προσθήκη στο line up.

Εκείνο το βράδυ οι Black Sabbath συνάντησαν τους Blue Öyster Cult και οι Lucifer μας έδειξαν την λατρεία τους για την χρυσή εποχή των 70s καθώς επίσης και ότι είναι όσο αυθεντικοί μπορούν, σε σχέση με μπάντες που εμφανίστηκαν όταν αυτό το στυλ επέστρεψε, σαν μόδα, μερικά χρόνια πριν. Φαίνεται πως οι Lucifer ήρθαν και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μείνουν.


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....