Loop Earplugs review

Αυτή την φορά είπαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό review από αυτά που έχουμε συνηθίσει, τόσο εμείς όσο και εσείς. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που φαίνεται να πλήττει τους νέους είναι η έλλειψη προστασίας της ακοής. Παντού γύρω μας συναντάμε δυνατούς ήχους, ενώ η ηχορύπανση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις τις ώρες αιχμής.

Σαν να μην φτάνει η τόση φασαρία, οι περισσότεροι, στην διασκέδασή μας θα συμπεριλάβουμε την δυνατή μουσική. Τα κλαμπ και οι χώροι συναυλιών παίζουν μουσική σε ένταση που ξεπερνά τα 100dB, ένα νούμερο το οποίο σε συνεχόμενη έκθεση άνω των 15 λεπτών μπορεί να αποβεί καταστροφικό στην ακοή. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν δείχνει να μας ενοχλεί και περνάμε ώρες κάτω από τέτοια ένταση, αλλά είναι και κάτι που το επαναλαμβάνουμε κάθε τόσο.

Σίγουρα κανείς δεν μας απαγορεύει αυτόν τον τρόπο διασκέδασης, ούτε εκφράζει ποτέ κανείς παράπονα για την δυνατή μουσική. Άλλωστε, και ειδικά σε συναυλίες, είναι ένας τρόπος να ξεσπάσει η ένταση της καθημερινότητας. Από την άλλη όμως, αυτή η διασκέδαση μπορεί μελλοντικά να μας στοιχίσει, ενώ υπάρχει τρόπος όλο αυτό να γίνει πιο ασφαλές και “φιλικό” προς την ακοή μας. Η λύση είναι η χρήση ωτοασπίδων.

Αφήνοντας λοιπόν την εισαγωγή, περνάμε να δούμε ένα νέο σετ ωτοασπίδων υψηλής πιστότητας σχεδιασμένες για την καλύτερη δυνατή επίδοσή τους αλλά και ποιότητα ήχου. Πρόκειται για τις ωτοασπίδες της Loop. Και οι δύο ιδρυτές (Maarten και Dimitri) είχαν υποστεί μερική βλάβη στην ακοή τους και στόχος τους ήταν να φέρουν ένα προϊόν το οποίο θα αποτρέψει τέτοιου είδους προβλήματα σε άλλους, ενώ η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Maarten γύρισε ένα βράδυ από το κλαμπ με τα αυτιά του να βουίζουν. Ένα βουητό που κράτησε αρκετές εβδομάδες. Η ομάδα μεγάλωσε κατά δύο άτομα, και η πλέον τετράδα, έπιασε δουλειά.

Οι ωτοασπίδες έφτασαν στο κουτί που υπάρχει στην φωτογραφία, ενώ μέσα εκτός από το ζευγάρι των ωτοασπίδων, υπήρχαν 3 ζευγάρια ανταλλακτικά μαξιλαράκια σιλικόνης σε διαφορετικά μεγέθη, και άλλα 3 ζευγάρια ανταλλακτικά σφουγγαράκια. Μέσα στο πακέτο συμπεριλαμβανόταν και μια μικρή δερμάτινη θήκη αποθήκευσης και μεταφοράς.

 

 

Εξετάσαμε τις ωτοασπίδες σε τρεις κατηγορίες: ποιότητα ήχου, εμφάνιση και άνεση.

Ποιότητα ήχου

Οι ιδρυτές, είχαν στο μυαλό τους την αλλοίωση της ποιότητας του ήχου φορώντας ωτοασπίδες, και σε συνεργασία με ειδικούς πάνω στο θέμα, προσπάθησαν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο. Οι ωτοασπίδες είναι εκτυπωμένες σε 3D εκτυπωτή και σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην υπάρχει αλλοίωση στον ήχο, αλλά να υπάρχει μείωση των dB. Ένα κανάλι που υπάρχει στην λαβή τους και καταλήγει μέσα στο αυτί, μεταφέρει τον ήχο αναλλοίωτο σε απλώς χαμηλότερη ένταση.

 

Έχοντας περάσει από αρκετές “δοκιμασίες” τις ωτοασπίδες, είναι ένας ισχυρισμός τον οποίο μπορώ να επιβεβαιώσω. Οι μεγαλύτερες ίσως δοκιμασίες ήταν σε συναυλιακό χώρο και μέσα σε στούντιο για πρόβα με μπάντα. Ακόμα και με εργαλεία επεξεργασίας ξύλου δοκιμάστηκαν και τα αυτιά μου με ευχαρίστησαν ύστερα. Χωρίς να έχω μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος από άλλες ωτοασπίδες, για να αποφύγω να δώσω περιττά χρήματα, κατέφευγα σε φθηνότερες ωτοασπίδες με την επιλογή μου να είναι πάντα αυτές της σιλικόνης, ή πολύ απλά, να μένω χωρίς ωτοασπίδες. Η διαφορά στον ήχο ήταν ξεκάθαρη και η άποψή μου για την ποιότητα του ήχου φορώντας τις ωτοασπίδες είναι θετική ενώ το σημαντικότερο, όταν τις έβγαλα, δεν υπήρχε το ενοχλητικό βουητό στα αυτιά μου.

Εμφάνιση

Πέραν της ποιότητας, κάτι ακόμα που είχαν στο μυαλό τους ήταν η αισθητική του προϊόντος. Έχοντας δοκιμάσει αρκετές ωτοασπίδες εξαιτίας προσωπικής αρνητικής εμπειρίας, μπορώ να πω πως έχουν ένα από τα καλύτερα σχέδια που έχω δοκιμάσει. Πολλές ωτοασπίδες φαίνονται άσχημες μέσα στο αυτί με αποτέλεσμα αρκετοί να βάζουν την αισθητική πιο πάνω από την ασφάλεια. Με τις ωτοασπίδες της Loop αυτό δεν είναι θέμα. Είναι μικρές και διακριτικές ενώ ειδικά τα σκούρα χρώματα περνάνε απαρατήρητα κάτω από τον χαμηλό φωτισμό της νυχτερινής διασκέδασης. Όντας ένας από αυτούς που αρκετές φορές έβαζα την αισθητική παραπάνω, όπως προανέφερα είχα βρει μια προσωρινή αλλά όχι σταθερή λύση στις ωτοασπίδες σιλικόνης. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους μετά την ποιότητα, είναι πως με τον αέρα που εγκλωβιζόταν μέσα στο αυτί, δημιουργούταν διαφορά πίεσης με αποτέλεσμα κάθε τόσο να “ξεκολλάνε” από το αυτί και ήταν σαν να μην τις φορούσα καθόλου. Σαν αποτέλεσμα κάθε τόσο έπρεπε να τις βολεύω με το χέρι, ενώ σε τρίτους φαινόταν σαν να ξύνω συνέχεια τα αυτιά μου, όχι και ότι καλύτερο. Με τις Loop ωτοασπίδες αυτό το πρόβλημα είναι πλέον παρελθόν.

Άνεση

Έχοντας λύσει το θέμα της ποιότητας του ήχου αλλά και της εμφάνισης, ο τελευταίος τομέας και εξίσου σημαντικός με την ποιότητα ήταν η άνεση. Πολλές ωτοασπίδες, ακόμα και οι ακριβές μετά από ένα διάστημα αρχίζουν να κουράζουν, να πιέζουν ή να πονάνε το αυτί. Διαβάζοντας μερικές κριτικές χρηστών, το ίδιο πρόβλημα είδα να αντιμετωπίζουν και μερικοί με τις Loop. Προσωπικά, περνώντας μια ολόκληρη συναυλιακή βραδιά με τις ωτοασπίδες στα αυτιά μου δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω “ξέχασα ότι τις φορούσα”, αλλά σίγουρα δεν με ενόχλησαν και ήταν άνετες. Ο κάθε ένας θα θεωρήσει διαφορετική την άνεση για τα αυτιά του, αλλά θεωρώ πως αν χρησιμοποιηθούν με το σωστό μέγεθος ανταλλακτικών δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Το υλικό εκτύπωσης των ωτοασπίδων είναι αρκετά ανθεκτικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιζήσει αν πέσει κάτω και κάποιος πατήσει καταλάθος πάνω του. Αυτό το φαινόμενο ίσως να είναι πιο συχνό μέσα σε έναν συναυλιακό χώρο με πολύ κόσμο. Για να αποφευχθούν τέτοιου τύπου “ατυχήματα”, το “σώμα” θα μπορούσε να είναι φτιαγμένο ίσως από ένα πιο εύκαμπτο υλικό.

Η τιμή των ωτοασπίδων είναι στα 29,95€, μια τιμή η οποία θα μπορούσε να είναι πιο χαμηλά για ένα ζευγάρι ωτοασπίδων. Με την λογική όμως ότι συνδυάζει ποιότητα, εμφάνιση και άνεση, ενώ είναι αγορά της μίας φοράς, για όσους βρίσκονται συχνά σε συναυλίες ή μέσα στο στούντιο, αξίζει. Επίσης, το κόστος των μεταφορικών είναι δωρεάν.

Οι ωτοασπίδες Loop κυκλοφορούν σε 5 χρώματα: Midnight Black, Swinging Silver, Glorious Gold, Flirty Rose Gold και Raving Red, ενώ μπορείτε να τις αγοράσετε από το επίσημο site των Loop Earplugs.

Ευχαριστούμε πολύ την Loop για την αποστολή των ωτοασπίδων καθώς και την Ellen Kruijzen για την επικοινωνία.

 


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....