READING

Live Report:Amniac,Upon Revival @ Six Dogs 03/02

Live Report:Amniac,Upon Revival @ Six Dogs 03/02

Ανταπόκριση: Maya M.
Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος

 

 

Μια μέρα του Δεκέμβρη μου ζητήθηκε να πάρω συνέντευξη από μια αντρική τετράδα , τους Amniac. Ναι είπα…το βράδυ εκείνο έκατσα να τους ακούσω και να τους «μάθω» , ξέρεις, όσο μπορείς να μάθεις κάποιον από μία οθόνη και 10 νότες.

Στις 8 Γενάρη λοιπόν βρεθήκαμε στο στούντιο τους στον Πειραιά , να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Ώπα κάτσε…εδώ είναι φίλε και φίλη μου που σταματάς να διαβάζεις και πας λίγο πιο κάτω να δεις την συνέντευξη πρώτα. Δώσαμε ραντεβού στις 3 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s. στο live τους παρέα με τους Upon Revival .

Και τώρα μπορείς να μαντέψεις που ήμουν το βράδυ του Σαββάτου ( έλα, στο έκανα πολύ εύκολο ). Στις 9 και είκοσι περίπου έφτασα στο μαγαζί , κάθισα με την μπύρα μου σε μια πλευρά , παρατηρώντας τον λίγο κόσμο που είχε μαζευτεί. Κάπου εδώ αναγνώστη μου αν δεν μένεις Αθήνα , οφείλω να σε ενημερώσω πόσο δύσκολη ήταν η μετακίνηση όλο το Σαββατοκύριακο λόγω ά.πει.ρων κλειστών δρόμων…Μακεδονία γαρ… επιστρέφω λοιπόν στον συναυλιακό χώρο , 20 με 30 άτομα περίπου , θα ορκιζόμουν ότι ήταν μια μεγάλη παρέα. Μακριά μαλλιά , μουσικομπλούζες και δερμάτινες υφές , αυτό ακριβώς που περιμένεις και θέλεις να δεις . Περίπου στις 10 παρα είκοσι ανέβηκαν στην σκηνή οι Upon revival , μια female – fronted μπάντα. Μια δυναμική στον ήχο αλλά και στην σκηνική παρουσία των μελών , ήταν αρκετά για να καθηλώσουν τον κόσμο που πλέον είχε αυξηθεί λίγο περισσότερο . Η Αναστασία στην σκηνή ξετύλιξε την φωνή της σε κάθε τραγούδι, με πλήρες συναίσθημα και σεβασμό για τον κόσμο που έχει απέναντι της. Ρε συ Αναστασία .. αν το διαβάζεις το άρθρο, πέρα από την φωνή σου που προσωπικά με συγκλόνισε (δεν τα λέω συχνά αυτά, μάρτυρες τα άρθρα μου) , τι μαλλούρα είναι αυτή κορίτσι μου ?!?! Οκ, επανέρχομαι λοιπόν αφήνοντας τις τρίχες στην άκρη και πιάνοντας το «Epiphany» , το EP των παιδιών που δεν θα σας κρύψω ότι το άκουσα όλο σήμερα το πρωί , μια άρτια και τρομερά επαγγελματική δουλειά παρ ό,τι τα μόλις 3 χρόνια του συγκροτήματος. Senses Relapse και Never Enough είναι τα δύο τραγούδια που ξεχώρισα από το live κιόλας. Αξίζει όσοι δεν τους γνωρίζετε να τους ρίξετε μια ματιά.

Περίπου 11 παρά είκοσι κατέβηκαν από την σκηνή οι Upon Revival και την θέση τους πήραν οι Amniac, με μια πολύ εύστοχη επιλογή πρώτου τραγουδιού, το «Our kind, the plague» με το δυναμικό και επιβλητικό του ήχο , που σε προϊδεάζει ότι δεν αστειεύεται η συνέχεια. Εκεί είναι που ανοίγει ο Δημήτρης το στόμα του και μπαίνουν τα vocals. Έλα αλήθεια ? πριν ένα μήνα χαμογελούσες και έκανες πλακες με τις ερωταπαντήσεις μας. Όχι σοβαρολογώ , ψαρώνω με τέτοιες φωνές που είναι αυτό ακριβώς που ταιριάζει σε τέτοιους sludge ήχους. Επέλεξαν μέσα στο set list τους να προσθέσουν και λίγο από τις καινούριες τους δουλειές, γιατί οι Amniac αν με ρωτάς ξέρουν , ξέρουν αρκετά καλά το στήσιμο πάνω στην σκηνή αλλά και το πάντρεμα των κομματιών. Background έπαιζαν βίντεο άξια για ένα τέτοιο live , καθαρή εικόνα , ένα μικρό προβληματάκι στην αρχή αλλά who cares ? δεν πτοήθηκαν καθόλου τα 4 αγόρια, εν αντιθέσει έβγαλαν όλη την ενέργεια τους στην σκηνή για περίπου 60 λεπτά, ασταμάτητου «κοπανήματος» που ήταν και μεταδοτικό καθώς οκ , πόσο να κουνηθεί κανείς σε sludge-post metal ήχους αλλά όλοι μέσα μας όταν νιώθουμε την μουσική και γουστάρουμε, κάνουμε αυτό το μακρόσυρτο ανεβοκατέβασμα του κεφαλιού, που ίσως γίνεται λίγο πιο γρήγορο σε κάποιες φάσεις αλλά ΠΟΤΕ δεν εγκαταλείπει . Αυτό λοιπόν συνέβη και στον κόσμο που είχε πλέον μαζευτεί μπροστά στην σκηνή. Τρίτο κομμάτι τo Matriarch , το αγαπημένο μου κομμάτι, με τον Αντώνη να τα σπάει όλα στην κιθάρα , τον Logan να γεμίζει τον ήχο και τον Czar να δίνει αυτό το τέμπο για το κούνημα του κεφαλιού που σας έλεγα νωρίτερα. Επόμενο κομμάτι το «Huntress virgin goddess» , από τα μεγαλύτερα κομμάτια τους, εκεί μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι τα έδωσε όλα ο frontman του συγκροτήματος, Δημήτρης , και είναι εκεί που έχεις ήδη ανανεώσει την μπύρα σου , που είσαι σχεδόν στη μέση του live , γουστάρεις , και ξέρεις ότι όλος αυτός ο metal πανικός στο κεφάλι σου θα κρατήσει και άλλο. Μας αποχαιρετούν με το «Erebos» , με τον θεό του σκότους , δεν περιμένεις κάτι λιγότερο από τους Amniac! Το κοινό φαίνεται ευχαριστημένο με το φινάλε της μπάντας, χειροκροτώντας το θερμά στο τέλος. Στις 12 παρά 10 περίπου έκλεισαν τα μικρόφωνα και τώρα αν είσαι πολύ προσεκτικός σε αυτά που γράφω θα έχεις απορήσει για το δεύτερο και το πέμπτο κομμάτι του setlist που δεν με «είδες» να αναφέρω. «Chasm» και «Voracious Soul» λοιπόν αντίστοιχα , τα παρουσίασαν πρώτη φορά σε εμάς στην σκηνή του Six D.O.G.S δίνοντας μια μικρή γεύση για το τι έρχεται την καινούρια χρονιά, και από το μουσικό αυτό ντουέτο τραγουδιών που άκουσα , είμαι στην ευχάριστη θέση να σου πω αναγνώστη μου ότι η καινούρια χρονιά θα είναι δυνατή για τα παιδιά ,με ήχο καθαρό και ευθύ, αρκετές καινούριες πινελιές χωρίς όμως να φεύγουν από τα σύνορα του δικού τους ακραίου ήχου. Γιατι οι Amniac ξέρουν , και θα μας τα μάθουν στο επόμενο live τους.. stay tuned. Θα σε ενημερώσω εγκαίρως..


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....