READING

Live report: Sabaton / Delain / Battle Beast @Fuzz...

Live report: Sabaton / Delain / Battle Beast @Fuzz Club

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013. Το Fuzz “έπεσε” ηρωικά μετά την επιδρομή των Σουηδών.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. Οι Σουηδοί metalers Sabaton έρχονται εκ νέου για επιδρομή έχοντας αυτή την φορά μαζί τους και ένα tank. Ας δούμε όμως από την αρχή αυτή την ηρωική βραδιά.

8772360_orig

Όλα ξεκίνησαν στις 20:00 ακριβώς, όταν βγήκαν στην σκηνή οι Battle Beast οι οποίοι βρισκόντουσαν γα πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι Φιλανδοί έβαλαν τα δυνατά τους για να “ζεστάνουν” το κοινό με την 80s metal τους, πράγμα το οποίο το κατάφεραν πολύ γρήγορα. Εναρκτήριο κομμάτι ήταν το “Far Far Away” κομμάτι με το οποίο έχουν ανοίξει κάθε συναυλία τους σε αυτή την περιοδεία. Τα κομμάτια τα οποία όμως ξεχώρισαν φανερά ήταν τα “Black Ninja” & “Out Of Control”. Ακούγοντας κανείς την φωνή της Noora σε όλα τα κομμάτια τους, μπορεί εύκολα να καταλάβει τις φωνητικές της δυνατότητες.

 

3947547_orig

Σύντομα ήρθε και η σειρά των Ολλανδών Delain. Πριν το live, μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την frontwoman Charlotte Wessels, την οποία κουβέντα μπορείτε να βρείτε εδώ. Η Charlotte είναι μια εξαίρετη frontwoman με πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό και φυσικά φοβερή φωνή. Το συγκρότημα ήταν πολύ δεμένο και το κοινό τους έδειξε την αγάπη του. Την παράσταση όμως φάνηκε να κλέβει η κιθαρίστρια της μπάντας Merel Bechtold ή οποία αντικαθιστούσε των κύριο κιθαρίστα Timo Somers ο οποίος δούλευε σε προσωπικό του δίσκο και δεν μπορούσε να βρεθεί στην περιοδεία. Τα κομμάτια τα οποία φάνηκε να ξεχωρίζουν ήταν τα “Get The Devil Out Of Me”, “Army Of Dolls” & “We Are The Others”. Παρακάτω υπάρχει και το ολοκληρωμένο setlist.

8947266_orig

Όταν κατέβηκαν οι Delain από την σκηνή ή ώρα ήταν σχεδόν 22:00 και το όλοι φωνάζαμε “SA-BA-TON, SA-BA-TON”. Ύστερα από λίγα λεπτά άρχισε να παίζει το σήμα κατατεθέν των Σουηδών “The Final Countdown” και οι πρώτοι στρατιώτες (τεχνικοί) εμφανίστηκαν στην σκηνή και άρχισαν να αποκαλύπτουν το tank (πάνω στο οποίο ήταν στημένο το drum set του Hannes) και το έβαλαν μπρος. Όταν πλέον το πεδίο ήταν έτοιμο για την μάχη, οι Sabaton εμφανίστηκαν στην σκηνή παίζοντας το “Ghost Division”. Αμέσως μετά έπαιξαν τα “To Hell And Back”, “Carolus Rex” & “Soldier Of 3 Armies” και ανέβασαν τον ρυθμό στα ύψη. Όταν ήρθε η σειρά του “Gott Mit Uns” ο Joakim, δημοκρατικά όπως είπε, έβαλε να επιλέξει το κοινό αν θα το πούνε στα αγγλικά ή στα σουηδικά. Το κοινό επέλεξε τα σουηδικά και μόλις τελείωσε το κομμάτι ξεκινήσαμε να τραγουδάμε το “Swedish Pagans”. Γελώντας ο Joakim, πήρε μια setlist λέγοντας πως δεν υπάρχει το τραγούδι, επομένως δεν θα το έπαιζαν. Ο Pär όμως αρπάζοντας την λίστα από τα χέρια του Joakim και σχίζοντάς την κέρδισε τις ζητωκραυγές  του κοινού. Ο Joakim λοιπόν είπε: «Εσείς εφηύρατε την δημοκρατία οπότε Swedish Pagans» και ο χαμός συνεχίστηκε.

Η “μάχη” συνεχίστηκε με τα Art Of Warκαι7734”. Κάπου εκεί ο Joakim έκανε παράπονα πως κάτι του λείπει και δεν τον κοιτούν τα κορίτσια. Αφού λοιπόν αποφάσισε πως δεν φταίει η εμφάνισή του, κατέληξε στο ότι του λείπει μια κιθάρα την οποία και ζήτησε. Οι 2 κιθαρίστες του έλεγαν πως δεν ξέρει πώς να παίξει αλλά εκείνος ξεκίνησε να παίζει τοSmoke On The Water”. Αυτό λοιπόν ήταν η αρχή ενός χιουμοριστικού “εμφύλιου” ανάμεσα σε κιθάρες και Joakim ο οποίος έληξε με τον Joakim να κερδίζει παίζοντας τοMaster Of Puppets”. Ακολούθησε λοιπόν τοResist And Biteμε 3 κιθάρες, μετά το τέλος του οποίου ένας τεχνικός έκοψε τις χορδές της κιθάρας του Joakim και έδωσε την ευκαιρία στους κιθαρίστες να το χαρούν και να πανηγυρίσουν. Όλοι αυτή η σκηνή ήταν εξαιρετική και έδειξε πόσο το χιούμορ που διαθέτουν.

7345169_orig

Η συναυλία λοιπόν συνεχίστηκε με 2 κιθάρες, παίζοντας το “40:1” και δίνοντας την επιλογή στο κοινό να διαλέξει ανάμεσα σε “Karolinens Bon” και “Livstid I Krieg”. Το κοινό επέλεξε το δεύτερο και έπειτα ακολούθησε το “Far From The Fame”. Κάπου εκεί σταμάτησαν ζητώντας να δανειστούν μια σημαία η οποία έγραφε “There’s no surrender! There’s no retreat!” Όλοι γνωρίζαμε ποιο κομμάτι θα ακολουθούσε. Μπήκε λοιπόν το “Coat Of Arms” με όλους να το τραγουδάνε καθώς το Fuzz “έπεφτε”.

Μετά το κομμάτι η μπάντα κατέβηκε από την σκηνή επιστρέφοντας για το encore στο οποίο έπαιξε τα αγαπημένα “Night Witches”, καθώς υψώνονταν 2 φιγούρες πάνω από την σκηνή, “Primo Victoria” και “Metal Crüe”. Οι Sabaton υποκλίθηκαν και ευχαρίστησαν στα ελληνικά. Ο Joakim είπε πως δεν του αρέσουν οι αποχαιρετισμοί και για να κάνει κάπως καλύτερο το “Goodbye” πρόσθεσε ένα “Until next time”. Η μπάντα κατέβηκε από την σκηνή αφήνοντας μόνο fan στο πέρασμά της και άρχισε να παίζει στα ηχεία το “Masters Of The World”.

κείμενο:Γιάννης Κεντρωτής
φωτό:Δημήτρης Καραπιστόλης(Sabaton)-Γιάννης Κεντρωτής(Delain-Battle Beast)

 


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....