EJEKT DAY 2 | LIVE REPORT

Ανταπόκριση: Γιώργος Κρίκος

 

Με αρκετή ζέστη κατηφορίσαμε προς την πλατεία Νερού για την 2η μέρα του Ejekt. Ο κόσμος που είχε προσέλθει απ’την αρχή ίσως να μην ήταν πολύς αλλά ήταν πιστός!

Black Hat Bones

Όχι πολύ αργότερα από την είσοδο μας στον χώρο την σκηνή κατέλαβαν οι δικοί μας Black Hat Bones των οποίων η μουσική έκανε εντονότερη την ήδη υψηλή θερμοκρασία. Το κοινό συμμετείχε ενεργά παρά τον ανελέητο ήλιο ενώ η μπάντα αψήφησε την ζέστη και έδωσε ρέστα. Σημαντικό κομμάτι του setlist τους αποτέλεσε ο τελευταίος – και πάρα, πάρα πολύ καλός- τους δίσκος “Born In A Thunder”. Πραγματικά, οι Bones ήταν η κλωτσιά που χρειαζόταν το φεστιβάλ για να πάρει μπροστά για τα καλά.

of Montreal

Στη συνέχεια ανέβηκαν στην σκηνή οι of Montreal ή σαν να λέμε κάτι ακριβώς αντίθετο από τους Black Hat Bones! Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα μείγμα πειραματικού pop/rock. Η αλήθεια είναι πως δεν τους είχε πιάσει το ραντάρ μου πριν τους δω ζωντανά (ναι, έχω πολύ κακό ραντάρ) και έτσι τους άκουσα και τους είδα πρώτη φορά στο Ejekt. Η μουσική τους είναι πολύ εθιστική (ειδικά η μελωδία του “It’s Different for Girls”) και η σκηνική παρουσία του Kevin Barnes ως drag queen δεν σε αφήνει να πάρεις τα μάτια αλλά και τα αφτιά σου από πάνω τους. Παίζοντας αρκετά τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο “Innocent Reaches” έφυγαν αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Peter Hook and the Light

Με τον κόσμο να έχει ήδη αυξηθεί κατά πολύ και να συνεχίζει να έρχεται, ανέβηκε στην σκηνή ο θρυλικός Peter Hook με την μπάντα που διατηρεί τα τελευταία χρόνια και παίζουν τραγούδια από τις θητείες του σε Joy Division και New Order. Φοβερά καλοδιάθετος και επικοινωνιακός ξεσήκωσε το κοινό με περισσή ευκολία και πολλή ενέργεια. Κλασσικά κομμάτια όπως το “Love Will Tear Us Apart” δεν έλειψαν φυσικά και κανείς δεν έφυγε δυσαρεστημένος.

The Jesus and Mary Chain

Ο ήλιος είχε πέσει και η πολυπόθητη δροσιά είχε κυριαρχήσει στον χώρο (αν καθόσουν κάπου και δεν χοροπηδούσες με τους υπόλοιπους). Ήταν η ώρα για τη μπάντα των αδερφών Reid να ανέβει στη σκηνή. Οι The Jesus and Mary Chain, πολύ λιγότερο επικοινωνιακοί αλλά με εκρηκτική μουσική, κράτησαν το επίπεδο της διασκέδασης σταθερό και έδωσαν αφορμή στους παρευρισκόμενους – που όλο αυξανόντουσαν- να χτυπηθούν λίγο παραπάνω. Το setlist, αποτελούμενο από κομμάτια απ’όλη την καριέρα τους αλλά και με αρκετά από τον τελευταίο τους δίσκο, “Damage and Joy”, ήταν πληρέστατο. Κατέβηκαν έχοντας παρουσιάσει τον καλύτερο τους εαυτό και μας άφησαν να αδημονούμε για τους επόμενους…

 

 

Kasabian

Η ώρα είχε έρθει όμως για τους headliners της βραδιάς. Με μία μικρή καθυστέρηση για έναν τελευταίο έλεγχο του εξοπλισμού, οι Kasabian ανέβηκαν στην σκηνή στις 23:20. Εάν μέχρι τώρα η βραδιά ήταν ανεβαστική, τότε οι Άγγλοι σίγουρα την απογείωσαν. Η σκηνική τους παρουσία και η ενέργεια που έβγαλαν έκανε τα ήδη πάρα πολύ καλά τραγούδια τους να ανέβουν επίπεδο. Ουσιαστικά είναι πολύ καλύτεροι live απ’ότι στο studio. Η μουσική τους είναι φτιαγμένη για ένα μεγάλο πάρτυ και είναι δύσκολο να κλειστεί κάτι τέτοιο μέσα σε έναν δίσκο. Αρχίζοντας με το “Ill Ray” πήραν το δάπεδο κάτω από τα πόδια του κόσμου και το ξανα έβαλαν στη θέση του μόνο αφού ακούστηκαν και οι τελευταίες νότες του “Fire” που σήμανε και το τέλος. Φυσικά, κομμάτια όπως τα “Club Foot”, “Underdog” και “Comeback Kid” δεν έλειψαν και αν και το setlist ήταν ικανοποιητικότατο νομίζω όλοι θέλαμε και αντέχαμε μερικά κομμάτια ακόμα.

Συνολικά εξαιρετική διοργάνωση, λογικές τιμές στα τρόφιμα/ποτά εντός του χώρου και πολύ καλές επιδόσεις από τις μπάντες. Σίγουρα η 2η αυτή μέρα του Ejekt άξιζε ακόμα περισσότερο κόσμο αλλά όπως και να ΄χει ήταν επιτυχημένη, γεγονός που αν μη τι άλλο δίνει το πράσινο φως για την συνέχιση του.

Και εις άλλα με υγεία!


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....