READING

Dropkick Murphys: Τα 10 καλύτερα τραγούδια τους...

Dropkick Murphys: Τα 10 καλύτερα τραγούδια τους

Μιας και τα αγόρια επιστρέφουν στην χώρα μας ψάχνοντας για «μπελάδες» (έχετε δίκιο, έχει καταντήσει υπερβολικά κλισέ το «αστείο»), θα δούμε 10 από τα καλύτερα τραγούδια των Αμερικανών Celtic punk rockers. Αρπάξτε μερικές μπύρες και ετοιμαστείτε για τις ερχόμενες εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς βλέπουμε τα 10 καλύτερα τραγούδια τους.

10. “Kiss Me, I’m Shitfaced”

Πέρα από τον μεγαλοπρεπέστατο τίτλο του, αυτό που βάζει το τραγούδι στην λίστα είναι… Όλα. Ένα τραγούδι καθαρού χαβαλέ το οποίο αν το ακούγαμε σε κάποια pub σίγουρα θα οδηγούσε σε ένα sing along και πολλούς γύρους μπύρας. Ένα τραγούδι με καθόλου απολογητικό τόνο και με μπόλικη δόση θράσους. Θα το βρείτε στο “Blackout” του 2003.

9. “Forever”

Τραγούδι στο οποίο φεύγουμε από το πολύ έντονο στοιχείο ενώ δείχνει καθαρά τις παραδοσιακές τους κέλτικες επιρροές. Ένα δυνατό Love Song από τους Dropkick Murphys το οποίο θα το ακούσετε στο “Sing Loud, Sing Proud” του 2001.

8. “Paying My Way Out”

Πιάνο και τύμπανα, κατά κύριο λόγο, οδηγούν το τραγούδι το οποίο περιστρέφεται γύρω από ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα. Το “Paying My Way” αναφέρεται στα ναρκωτικά, εμπνευσμένο από όσους έχει γνωρίσει η μπάντα οι οποίοι κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Ένα τραγούδι που προσπαθεί να δώσει ελπίδα και φως, το 6o από τον νεότερο δίσκο τους “11 Short Stories of Pain & Glory”

7. “Johnny I Hardly Knew Ya”

Το ήρεμο ξεκίνημα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας ξεγελάσει, ενώ από το πρώτο μισόλεπτο και μετά τα πράγματα μόνο ήρεμα δεν είναι. Το punk στοιχείο δίνει τα ρέστα του μέσα στο κομμάτι, ενώ συνόδευσε και την αγαπημένη πολλών τηλεοπτική σειρά “Sons of Anarchy”. “The Meanest of Times” – 2007

6. “The State if Massachusetts”

Από τον ίδιο δίσκο όπως και το “Johnny I Hardly Knew Ya”, το τραγούδι αυτό είναι το πρώτο single του δίσκου. Το τραγούδι μιλάει για μια οικογενειακή διαμάχη με μια πασιάρικη μελωδία.

5. “Going Out in Style”

Το ομότιτλο κομμάτι στον δίσκο του 2011 είναι γρήγορο, τρελαμένο και ζητάει απεγνωσμένα sing along. «Άτακτο» τραγούδι το οποίο μιλάει για την συνέχεια στην “ζωή μετά”.

4. “I’m Shipping Up to Boston”

Soundtrack της βραβευμένης ταινίας του Martin Scorsese “The Departed” είναι αυτό που έφερε στο προσκήνιο την μπάντα. Η μελωδία η οποία έγινε πλατινένια σου αφήνει ένα συναίσθημα περηφάνιας. Ένα κομμάτι το οποίο ζητάει μπύρα, sing along και ρυθμικό κούνημα στον χεριών σε σχήμα γροθιάς. Σίγουρα νιώθουμε περισσότεροι Ιρλανδοί από ότι είμαστε ακούγοντας το κομμάτι από το “The Warrior’s Code” του 2005.

3. “Spicy McHaggis Jig”

Αγαπημένο συναυλιακό κομμάτι των περισσότερων οπαδών της μπάντας, ξεκινάει με τους ήχους γκάιντας οι οποίοι και συνεχίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του κομματιού. Ένα τραγούδι που φτιάχνει μια ιστορία από την τοπική παράδοση και εξιστορεί γελοιότητες του ενός “Spicy McHaggis”.

2. “Rose Tattoo”

Από το “Signed and Sealed in Blood” του 2013, θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το τραγούδι πριν 6 χρόνια σαν να είναι εχθές. Προσωπικό αγαπημένο από τους Dropkick Murphys, είναι και ένα από τα αγαπημένα των οπαδών τους ενώ ακόμα και στο YouTube πλησιάζει τις 85 εκατομμύρια προβολές παρ’ όλη την όχι τόσο ραδιοφωνική δημοτικότητά του. Αρκετά διαφορετικό από αυτό που μας έχει συνηθίσει η μπάντα, το μαντολίνο είναι μια εξαιρετική και ευχάριστη προσθήκη στο τραγούδι.

1. “The Boys Are Back”

Νιώσατε ποτέ πεσμένοι; Τότε ένα άκουσμα του “The Boys Are Back” είναι αρκετό για να σας επαναφέρει την χαμένη διάθεσή σας και να σαν δώσει την όρεξη που χρειάζεστε για να κατακτήσετε την ημέρας σας. Punk, Κέλτική μουσική, τύμπανα, κιθάρες γκάιντα κάνουν ακατόρθωτο το να μείνεις ακίνητος ακούγοντας αυτό το τραγούδι. Αργά η γρήγορα πηγαίνεις στον ρυθμό του τραγουδιού από το “Signed and Sealed in Blood” του 2013.

Οι Dropkick Murphys επισκέπτονται την Ελλάδα για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όσοι δεν τους έχετε δει ακόμα ζωντανά τώρα, είναι η ευκαιρίας σας.


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....