READING

Dark Tranquillity live report from Athens 22.04.20...

Dark Tranquillity live report from Athens 22.04.2018

Ανταπόκριση / Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος

 

Πριν ακόμα πέσει ο ήλιος κατηφορίσαμε προς το Academy διότι μέχρι τους πολυπόθητους headliners είχαμε να περάσουμε πρώτα απο τα κύματα των 5 Rand, Miracle Flair και Equilibrium. Ο κόσμος που περίμενε από νωρίς δεν ήταν πολύς αλλά αυτό θα άλλαζε στη συνέχεια.

Την αρχή έκαναν οι ιταλοί 5Rand που ανέβηκαν ακριβώς στην ώρα τους. Γεμάτοι ενέργεια, και με τον πρώτο full length δίσκο τους “Sacred/Scared” στα μπαγκάζια, έδωσαν το 100% τους για τη μισή ώρα που τους αναλογούσε. Υπερκινητικοί και επικοινωνιακοί, σίγουρα θα ικανοποίησαν όσους fans είχαν μέσα και ίσως έκαναν μερικούς ακόμα φίλους φεύγοντας απο εκεί. Το μελωδικό metal τους δίνει περισσότερη βάση στο “metal” παρά στη μελωδία και αυτό δημιουργεί μια όμορφη ισορροπία στο ύφος τους.

Σειρά είχαν οι Miracle Flair, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως μοντέρνο μελωδικό metal. Και αυτοί το ίδιο κεφάτοι έπαιξαν το υλικό τους για 30 λεπτά από τον πρώτο full length δίσκο τους “Angels Cast Shadows”. Εισέπραξαν την ίδια συγκαταβατική αντίδραση από το κοινό το οποίο προφανώς δίψούσε για Dark Tranquillity. Προσωπικά η μουσική τους μου φάνηκε αδιάφορη, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι όπως τόσες και τόσες female fronted metal μπάντες και χωρίς κάποιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που να προσδίδει κάτι καινούριο/θετικό στην ταυτότητα τους. Αφού μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν είμασταν μια ανάσα από τους headliners όχι όμως πριν πέσουμε στα χέρια των Equilibrium.

Για τους Γερμανούς λοιπόν, οφείλω να πω, πως παρά το εντελώς εκτός του γούστου μου -γερμανικό συν τοις άλλοις- folk metal (με γερές δόσεις black) τους με διασκέδασαν περισσότερο από όλους μέχρι εκείνης της στιγμής. Με 5 δίσκους στο ενεργητικό τους γέμησαν άνετα τη 1 ώρα που που ήταν πάνω στη σκηνή και ο κόσμος (που είχε πολλαπλασιαστεί με γρήγορους ρυθμούς) είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Δεν ξέρω τι είχαν ταίσει όλες τις μπάντες αλλά και αυτοί μην αποτελώντας εξαίρεση ήταν τρομερά υπερκινητικοί. Θετικό γεγονός αυτό βέβαια εκτός αν ήσουν φωτογράφος!

Εδώ κάπου να αναφέρω πως εξαρχής όλες οι μπάντες είχαν ένα θέμα με τον ήχο ο οποίος ήταν σε πολλά σημεία χαοτικός.

Η ώρα είχε έρθει για το κυρίως πιάτο της βραδιάς, τους Dark Tranquillity, οι οποίοι δίνοντας βάση στο εκπληκτικό τελευταίο τους studio album “Atoma” έπαιξαν ένα setlist από 19 κομμάτια. Ανάμεσα σε αυτά και κάποια παλιά διαμαντάκια όπως το “Icipher” στα οποία ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο έπακρον. Η αυλαία άνοιξε με το “Encircled” και συνέχισε με πολλά αγαπημένα τραγούδια όπως τα “The Mundane and the Magic”, “Final Resistance”, “Terminus(Where Death is Most Alive)” και “Therein”. Στα live των Σουηδών ακούς τα κομμάτια όπως ακούγονται και στους δίσκους και αυτό ήταν κάτι που δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Εκτός από το θέμα με τον ήχο, τα πάντα ήταν άψογα. Η διάθεση μπάντας και κοινού, οι εκτελέσεις των τραγουδιών και η αμφίδρομη επικοινωνία. Μας άφησαν με την υπόσχεση πως θα μας επισκεφθούν ξανά σύντομα και όλοι αποχώρησαν ικανοποιημένοι.  Πάντα τέτοια!

RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....