READING

Είναι το crew που χτυπάει το φραπέ με κουταλάκι...

Είναι το crew που χτυπάει το φραπέ με κουταλάκι…

Photos:Thodoris Chaniotis

Πέμπτη βράδυ κι οι PsyClinic TactiX είναι στο MODU για ένα live από αυτά τα ωραία, που λες στους φίλους σου την επόμενη μέρα «μαλάκα έχασες που δεν ήρθες»…

Κλασικά καθυστερημένη (με κάθε έννοια) φτάνω στο μαγαζί την ώρα που τελείωναν οι Φρανκ & Drugitiz, οπότε έχασα κι εκείνους και τα πρώτα κομμάτια του Kooz. Συμπαθάτε με! Δε νομίζω ότι θα είχε ιδιαίτερη διαφορά στο τελικό συμπέρασμα όμως. Το live ήταν άρτια οργανωμένο και δομημένο. Σε κράταγε «εκεί» από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς –μουσικές– κοιλιές. Η πρόζα του Τοτέμ ανάμεσα στα τραγούδια σε έκανε να περιμένεις την επόμενη ατάκα. Ξεχωρίζω την απαγγελία των στίχων του «Κάνε μου λιγάκι crew». Και ξέρεις, αυτή τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην οικειότητα, την πλάκα και τη σοβαρότητα, θέλει πολλή μαγκιά να την κρατήσεις. Μέσα από το χαβαλέ, μπορείς να πεις τα πιο σοβαρά πράγματα και να περάσεις τα πιο βαθιά μηνύματα χωρίς να το παίξεις πατέρας ή φιλόσοφος. Και το κατάφεραν. Big ups!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ήταν ένα αυθεντικό hip hop live. Από αυτά που νιώθεις οικειότητα με τους γύρω σου, που αφήνεις τα πράγματά σου όπου θες και δε στα πειράζει κανείς, που δε σε ενοχλεί το σπρώξιμο, ο καπνός του διπλανού σου ή ο πιο ψηλός τύπος του μαγαζιού που στάνταρ θα καθίσει μπροστά σου και δε θα μπορείς να κοιτάξεις τη σκηνή. Κι αυτά, μπορεί να μη φαίνονται στοιχεία της μουσικής, αλλά είναι περισσότερο από όλα. Γιατί για να νιώσεις όλα τα παραπάνω, σημαίνει ότι αυτό που βλέπεις κι ακούς από τη σκηνή είναι κομμάτι του εαυτού σου. Γι’ αυτό και γέμισαν το μαγαζί οι PsyClinic TactiX. Γι’ αυτό κι όλοι συζητάμε για το live αυτό.

Δεν ήταν μόνοι τους όμως. Είχαν κι εκλεκτούς guests. Τον αγαπημένο μου Παράφρων που μας έκανε και στριπτίζ με αισθησιακότατη μουσική από τον Dj Enthro, μας διηγήθηκε «την ιστορία ενός hip hopά» με φιλική συμμετοχή ΛΕΠΑ, μας διέλυσε με τη νέα εκδοχή από το «Δωμάτιο με Θέα 18 χρόνια μετά», μας «συστήθηκε» με τον Τοτέμ στο ρεφρέν κι έκλεισε τραγουδώντας… Πάριο! Δε λέω περισσότερα γιατί δε θα έχω μετά τι να γράψω στο live του. Χα! Εκεί ήταν κι ο υπέροχος MC Yinka όμως. Μας είπαν με Τοτέμ το «Για άλλη μια φορά» που θα κυκλοφορήσει και μετά απολαύσαμε το «κέρμα», το «ταξίδεψέ με», τη «θύελλα» από τον τελευταίο του δίσκο και έκλεισε με το «χαιρετισμό». Δεν είναι τόσο το flow του ή η σκηνική παρουσία του που σε τραβάνε. Είναι αυτή η απίθανη χροιά του. Αυτό το γρέζι στη φωνή που σε κάνει να θες να τον ακούς ξανά και ξανά και ξανά…

Αν κάτι θέλω να μείνει στο κλείσιμο είναι ότι ήταν ένα live από αυτά που χαίρεσαι να περιγράφεις, χωρίς να ψάχνεις στην playlist να κάνεις κάποιο λογοπαίγνιο με τους στίχους για να γεμίσεις λέξεις το κείμενό σου. Μια τέλεια ισορροπία. Οικειότητα, χαβαλές και σοβαρότητα. Με λίγα λόγια, PsyClinic TactiX στα καλύτερά τους.

Τα λέμε στο επόμενο!
1luv!

V


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....