Συνέντευξη Twinsanity

Με αφορμή το 10 street mode festival που συμμετέχουν οι Twinsanity, τους βρήκαμε και τους κάναμε μερικές ερωτήσεις…

Απο τον Στέλιο Φραγκιαδάκη.

 

1)Σε τι φάση πετυχαίνουμε τους Twinsanity?

Στην παρούσα φάση πάνω στο δημιουργικό βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια του καινούριου δίσκου,τον οποίο δουλεύουμε εδώ και δύο χρόνια περίπου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και θεωρούμε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη εξέλιξη πάνω στο στιχουργικό και παραγωγικό κομμάτι. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο σε συμπαραγωγή της Melting records & Bashment records. Από εκεί και πέρα μας πετυχαίνετε να δουλεύουμε (πήζουμε) σεζόν στην Πάρο.

 

2)Είστε πλέον πάνω από τρία χρόνια ενεργοί στη σκηνή ,νιώθετε να πηγαίνουν τα πράγματα όπως σχεδιάζατε?

Είμαστε ενεργοί στην μουσική εδώ και 8 χρόνια πλέον, άσχετα που τα κομμάτια μας ανεβαίνουν στο διαδίκτυο τα τελευταία 3 χρόνια και έχουν κάποια σχετική αναγνώριση.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είχαμε κάποιο απόλυτα συγκεκριμένο στόχο για το πού θέλουμε να πάμε με την μουσική πέρα από το γεγονός ότι θέλουμε να πορευτούμε παράλληλα με αυτήν, εξάλλου την θεωρούμε προέκταση μας, οπότε την αφήνουμε να μας πάει όπου θέλει αυτή.

 

3)Έχετε κάνει αμέτρητα live ,από την Αρεοπαγίτου και την ΑΣΟΕ μέχρι το An, ποιο live έχετε ξεχωρίσει εσείς ως Γιάννης και Ray?

Είναι πάρα πολλά τα live και αμέτρητες οι στιγμές αλλά σε γενικές γραμμές μας έχει συγκινήσει η φιλοξενία στους αυτοοργανομένους χώρους της επαρχίας, αγάπη σε Θεσσαλονίκη,Λάρισσα,Αγρίνιο,Κοζάνη,Ξάνθη,Βέροια,και πάει λέγοντας. Επίσης δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην παρουσίαση του πρώτου μας δίσκου στο Bums και την τελευταία μας συναυλία στο An Club, ήτανε πραγματικά προσωπική υπόθεση που μας έδωσε να καταλάβουμε πόσο ευλογημένοι είμαστε που έχουμε το κοινό που έχουμε, και φίλους που στέκονται πλάι μας και μας βοηθάνε να πραγματοποιήσουμε στόχους.

 

4)Κεφάλαιο Sektion Red :Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία?

Με τον Oliver από Sektion Red γνωριστήκαμε στο τελευταίο THHF οπού έκατσε να βρεθούμε σε κοινή παρέα, μιλήσαμε ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην Hip Hop και κάπως έτσι καταλήξαμε να συνεργαστούμε.

 

5)Η σκηνή σε τι φάση σας φαίνεται ότι βρίσκεται?

Θεωρούμε ότι η σκηνή στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλή φάση, είναι ενεργή και πλούσια. Βγαίνουν αξιόλογες δουλειές καθημερινά, είτε από νέο αίμα είτε από παλαιότερους. Για να δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα, Fer de lance , Zoro Buzz, Λογος τιμής, Ζωγράφος, Σκιάχτρο, Οπλιστή , Taburo bota και η λίστα δεν τελειώνει.

 

 

6)Η κρίση παράγει τελικά εμμέσως χιπ χοπ?

Αδιαμφισβήτητα, όταν οι ζωές μας και οι περιοχές περιθωριοποιούνται η ανάγκη για να εκφραστούμε διαστέλλεται άλλοτε με πανέμορφα και άλλοτε με άκρος αντίθετα αποτελεσματα

 

7)Έχετε αναφερθεί γενικά στην αντιμετώπιση του καλλιτέχνη ως αυθεντία. Παρατηρείτε να συμβαίνει αυτό περισσότερο τα τελευταία χρόνια?

Δεν ξέρουμε αν συμβαίνει περισσότερο τα τελευταία χρόνια, μάλλον είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, όπως και το φαινόμενο του ατόμου να θεωρεί τον εαυτό του απόλυτη αυθεντία μόλις αποκτήσει απήχηση – δύναμη. Κάπου εκεί πεθαίνει και το αίσθημα της συλλογικότητας, το ίδιο ισχύει παντού, πολιτική – σχεσιακό – καλλιτεχνικό.

 

8)Βινύλιο ή CD?

Χωρίς να είχαμε ποτέ μας πικαπ θα πούμε Βινύλιο.

 

9)Ποιο κομμάτι σας έπεισε να θέλετε και εσείς να κάνετε χιπ χοπ?

Είναι πολλά τα κομμάτια και τα σχήματα ,στην παγκόσμια αλλα και στην εγχώρια μουσική σκηνή, που ήταν και θα είναι πηγή έμπνευσης για εμάς δεν γίνεται να αναφερθούμε συγκεκριμένα διότι είναι πάρα πολλά.

 

10)Γνωρίζετε την Αθήνα και την φάση της καλά ,πράγμα που φαίνεται και στα video clips σας .Ποιο σημείο αγαπάτε περισσότερο εσείς σε αυτή για να πιάνετε τα μικρόφωνα?

Το δεύτερο μας σπίτι, Καπνικαρέα πάνω στην οδό Ερμού !!!

 

11)Για κλείσιμο ,ποιο είναι το πιο αστείο γεγονός που έχει συμβεί στους Twinsanity?

Και αυτά είναι πολλά η αλήθεια να λέγεται, αλλά μάλλον το πιο Mister bean σκηνικό είναι όταν ο Ray (eyekonique) ξεκίνησε να λέει το κουπλέ του Γιάννη σαν δικό του και το κατάλαβε όταν ήταν πια αργά…

 

 


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....