Συνέντευξη με τους THE ANSWER?

Με αφορμή τον ένα χρόνο για τον δίσκο τους “And It’s Already Tomorrow” και τα επερχόμενα live τους, βρεθήκαμε για ακόμα μια φορά με τους “The Answer?” για μια κουβεντούλα.

-Καλησπέρα Λευτέρη, καλώς ήρθες ξανά στο Kourdistiri.gr. Πώς ήταν η χρονιά που πέρασε για εσένα και την μπάντα;

Το 2019 ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για μας τηρουμένων των αναλογιών για μια επαρχιακή μπάντα, καθώς μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ και την κυκλοφορία του αρχές της χρονιάς, συνέπεσαν εκτός από τις παρουσιάσεις και τη συμμέτοχη μας σε φεστιβάλ και κάποια δυνατά live με μεγάλα ονόματα του χώρου.

-Πριν λίγες μέρες ο δίσκος σας «…And Ιt’s Αlready Τomorrow» έκλεισε έναν χρόνο. Πώς είναι η μέχρι τώρα πορεία του;

Μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε καλή μιας και η κυκλοφορία μόνο σε βινύλιο, έχει περισσότερες δυσκολίες  και είναι για αγοραστές που πραγματικά σέβονται τη μουσική. Υπάρχει μια δυσπιστία πάντως στο να βρουν το χρόνο να ακούσουν μια επαρχιακή μπάντα και στο να αποκτήσουν το δίσκο μας, μιας και η προβολή που έχουμε είναι περιορισμένη όπως και οι εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις όπου η ζύμωση με τον κόσμο στα live θα έδινε τη δυνατότητα αγοράς του άλμπουμ.

-Όσοι σας έχουν δει σε live ή έχουν ακούσει τον δίσκο, ποιές είναι οι αντιδράσεις τους;

Αυτό είναι και το οξύμωρο στην όλη φάση. Όσοι μας ξέρουν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν και αναγνωρίζουν ότι η μπάντα έχει να δώσει πράγματα και δεν παίζει απλά για να παίζει. Από εκεί και πέρα ο ανταγωνισμός και οι δυσκολίες είναι εμπόδια που ξεπερνιόνται με το χρόνο.

 -Είδαμε ένα video clip για ένα από τα τραγούδια σας, το «Falling Down». Το βίντεο ήρθε τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Lyric video για το «Homeless». Έχετε στο μυαλό σας καμία πιο σύντομη κυκλοφορία κατά νου;                  

Η κυκλοφορία του «Falling Down» ήρθε αφότου βγήκε το βινύλιο. Να προσθέσω εδώ ότι στο ενδιάμεσο τον δυο βίντεο είχε ανέβει και Lyric video για το τραγούδι «No Remorse» απλά συνέπεσε η ημερομηνία του «Falling Down» με το «Homeless» ακριβός τρία χρόνια μετά. Σύντομα σκεπτόμαστε να ανεβάσουμε ένα ακόμα κομμάτι από το άλμπουμ για να κλείσει μια σειρά από σινκγλ που ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο YouTube και στη σελίδα μας στο SoundCloud  και να προχωρήσουμε παρακάτω. Ήδη ηχογραφήσαμε ένα κομμάτι για τη συλλογή της Αza Records με συνεργασίες από σχήματα και καλλιτέχνες της κολεκτίβας που θα κυκλοφορήσει αρχικά ψηφιακά τον Μάρτιο στο Bandcamp. Από εκεί και πέρα στα σχέδια μας μέσα στη χρονιά είναι η κυκλοφορία σε βινύλιο μιας ζωντανής ηχογράφησης που πραγματοποιήθηκε προς το τέλος της χρονιάς του 2018 στη Θεσσαλονίκη και την οποία επεξεργαζόμαστε αυτό τον καιρό παράλληλα με τη δημιουργία καινούργιου υλικού για την ηχογράφηση του τρίτου μας άλμπουμ.

-Πέρυσι κάνατε ζωντανές εμφανίσεις στην βόρεια Ελλάδα, για φέτος υπάρχει στα πλάνα καμιά εξόρμηση πιο νότια;

Ευελπιστούμε πως ναι αν και το πράγμα φαντάζει δύσκολο από πολλές πλευρές ποτέ δεν ξέρεις. Την ώρα που μιλάμε έχουμε κλείσει εκτός από το δικό μας live 16/2 που δίνουμε τα τελευταία χρόνια τέτοιο καιρό στη πόλη μας, να ανοίξουμε και τo live των Nightstalker 20/3.

-Υπάρχει καθόλου έτοιμο υλικό για κάποια επόμενη κυκλοφορία;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω  έχουμε καινούργιο υλικό και σύντομα θα αρχίσουμε να το ηχογραφούμε μέσα στη χρονιά παράλληλα με τις διάφορες εμφανίσεις που θα προκύψουν

-Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2020 με την μπάντα;

Στόχους μπορεί να βάζεις το θέμα είναι πώς υλοποιούνται και πώς υπερβαίνεις τα εμπόδια για να πραγματοποιηθούν. Μια ακόμα κυκλοφορία όπως ανέφερα πιο πάνω, ένα βίντεο κλιπ για το επερχόμενο άλμπουμ, να συνεχίσουμε να ανοίγουμε μεγάλα live και η συμμετοχή μας σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ.

-Αναμένω να σας δω πάνω σε κάποιο Αθηναϊκό stage λοιπόν.

Καλή  συνέχεια.

 

Οι The Answer? θα εμφανιστούν στις 16/2 στην σκηνή του Alter Ego στην Αλεξανδρούπολη ενώ για αυτούς θα ανοίξουν οι Silent Fun,

καθώς επίσης και στις 20/3 που θα παίξουν με τους Nightstalker.


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....