Συνέντευξη με τους Kalamata.

Συνέντευξη: Γιάννης Κεντρωτής

Με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις των Kalamata στην Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε και να πούμε δυο λόγια μαζί τους πριν την εναρκτήρια συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη.

  • Γεια σας και ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Πρώτα από όλα, θα ήθελα να σας ρωτήσω για το όνομα. Έχω ακούσει πως υπάρχει μια «περίεργη» ιστορία από πίσω.

Γεια! Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Ναι, είναι κάπως αστείο. Ονομάσαμε την μπάντα μετά από ένα διάσημο προϊόν της Καλαμάτας. Είχαμε ένα βάζο με ελιές από την Καλαμάτα σε μία από τις πρόβες μας και μας άρεσε όπως ακουγόταν το όνομα και ονομάσαμε την μπάντα. Έπειτα μάθαμε μια ακόμα σχέση που έχει η Καλαμάτα και νομίζουμε ότι ταιριάζει πολύ καλά με την μπάντα. 😉

  • Πείτε μας για την εμπειρία σας στην Ελλάδα. Όταν επισκέπτεστε και παίζετε σε διαφορετικές πόλεις. Τι έχετε να πείτε για το ελληνικό κοινό;

Το διασκεδάζουμε κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα. Τώρα είναι η τέταρτη φορά που ερχόμαστε και ταξιδεύουμε με φορτηγάκι και έχουμε τον δικό μας εξοπλισμό. Αυτό είναι καλό διότι πάντα είναι προτιμότερο να παίζεις με τον δικό σου εξοπλισμό με τον οποίο είσαι εξοικειωμένος. Αποκτήσαμε πολύ καλές εμπειρίες από την Ελλάδα. Πιστεύουμε πως οι Έλληνες νοιάζονται πολύ για τους καλεσμένους τους και σε κάνουμε να νιώθεις ευπρόσδεκτος. Εκτός του ότι είναι καλοί οικοδεσπότες, είναι αρκετά δεμένοι με αυτό το είδος της μουσικής και υποστηρίζουν τις μπάντες και τις συναυλίες. Η σκηνή για την underground μουσική είναι αρκετά ζωντανή.

  • Οκ, μερικά λόγια για την μουσική σας τώρα. Καταρχήν, έχετε 3 χρόνια ενεργοί (με αυτόν να είναι ο τέταρτος) και ήδη δύο άλμπουμ, ένα που κυκλοφόρησε το 2014 και ένα το 2017. Υπάρχουν σχέδια για μελλοντική δουλειά μετά από αυτή την περιοδεία;

Ναι, έχουμε στα πλάνα ηχογραφήσεις για νέα δουλειά σύντομα, αλλά μετά την περιοδεία πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα καινούργια τραγούδια. Όλοι έχουμε τις κανονικές μας δουλειές, οικογένεια και παιδιά και δεν υπάρχει πάντα αρκετός χρόνος…οπότε ίσως να κυκλοφορήσει κάτι στις αρχές του επόμενου έτους…θέλουμε όμως να ελπίζουμε συντομότερα. Θα το δούμε, δεν μπορούμε να το πιέσουμε.

  • Όπως στον πρώτο δίσκο, έτσι και σε αυτόν, οι τίτλοι των τραγουδιών σχηματίζουν μία πρόταση. Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από την μουσική ή είναι κάτι απλούστερο; Για παράδειγμα, αντί να δίνεται ένα ξεχωριστό μοναδικό όνομα σε κάθε τραγούδι. Όπως και να είναι, θεωρώ πως είναι κάτι κουλ.

Ευχαριστούμε! Ναι, υπάρχει κάποιο νόημα για εμάς, αλλά επίσης πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά νοήματα. Οπότε δεν σου δίνουμε εμείς ερμηνεία, εξαρτάται από εσένα. Διάλεξε το μήνυμα που θεωρείς πιο σωστό για εσένα!

  • Το πρώτο άλμπουμ ήταν λίγο πιο δυνατό, αλλά αυτό είναι πιο ψυχεδελικό με λίγο γεύση από stoner. Επίσης, τα τραγούδια-πρόταση στο προηγούμενο ήταν λίγο πιο επιθετικά “You Have To Die Soon Mother Fucker” σε αντίθεση με το “My Erection Shows Me The Direction”. Αυτό είναι είναι λίγο ποιητικό (γέλια). Σχετίζεται η πρόταση με τα συναισθήματα σας κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων;

Όταν ηχογραφήσαμε το πρώτο άλμπουμ παίζαμε μαζί σαν μπάντα μόνο για μερικούς μήνες. Οπότε ακόμα ψάχναμε για τον σωστό ήχο και το στυλ νομίζω. Από το πρώτο άλμπουμ είχαμε πολύ καιρό στον δρόμο που παίζαμε σε συναυλίες. Έτσι μάθαμε ο ένας τον άλλον καλύτερα, γίναμε μια καλύτερη μπάντα για live και μοιραστήκαμε το όραμά μας για την μπάντα. Το δεύτερο άλμπουμ είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των εμπειριών. Είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο με αυτό αντίθετα με το πρώτο και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Από την στιγμή που είμαστε μια ορχηστρική μπάντα, δίνουμε βάση στην μουσική. Η πρόταση δημιουργήθηκε αργότερα αφού είχαν τελειώσει οι ηχογραφήσεις.

  • Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για το artwork και την νεκροκεφαλή σε αυτό;

Δημιουργήθηκε από έναν φίλο μας. Είναι ένας καλλιτέχνης από το Hildesheim ο οποίος κάνει τρελά γλυπτά και πίνακες. Η μέλισσα με την νεκροκεφαλή είναι βασικά ένα γλυπτό που έχει φτιάξει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας το έδωσε για εξώφυλο στον δίσκο. Νομίζουμε όμως πως και για εκείνον είναι πολύ ωαίο να βλέπει την δουλειά του να κοσμεί το εξώφυλλο ενός δίσκου. Το όνομά του είναι Nils Heberle, τσέκαρέ τον!

  • Έχετε μερικά ακόμα live στην Ελλάδα, και κάθε φορά που έρχεστε έχετε όλο και περισσότερα. Πως νιώθετε;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Την πρώτη φορά που ήρθαμε πιστεύαμε πως αυτό ήταν εμπειρία της μια φοράς αλλά από τότε ερχόμαστε κάθε χρόνο. Μας αρέσει πραγματικά να παίζουμε στην Ελλάδα οπότε το απολαμβάνουμε και να επιστρέφουμε και θέλουμε να ερχόμαστε όσο μας θέλετε και εσείς.

  • Από τις ελληνικές μπάντες που είναι στον ήχο σας, ποιες ξεχωρίζεται περισσότερο ή με ποιες θα θέλατε να μοιραστείτε την σκηνή;

Υπάρχουν πολλές καλές μπάντες. Με κάποιες από αυτές έχουμε ήδη μοιραστεί την σκηνή ή γνωριστεί. Μερικές εβδομάδες πριν μοιραστήκαμε την σκηνή με τους Tuber που ήταν πολύ καλοί. Και μας αρέσουν πάρα πολύ οι 1000mods!

  • Αυτά για τώρα, θα σας δω στην σκηνή της Θεσσαλονίκης. Ήμουν ο Γιάννης Κεντρωτής για το Kourdistiri.gr. Τα τελευταία λόγια δικά σας.

Ευχαριστούμε Γιάννη! Τα λέμε εκεί παρέα με μπύρες!


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....