Συνέντευξη με τους Allochiria.

Συνέντευξη: Γιάννης Κεντρωτής
Φωτογραφία: Chris Lemonis

 

  • Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Με αφορμή την ερχόμενη εμφάνιση σας στο An Club  στις 2/3/2018 σας βρήκαμε για να πούμε δυο λόγια. Για αρχή συγχαρητήρια για την επιτυχημένη σας εμφάνιση στην Ρουμανία λίγους μήνες πριν. Ποιες οι αναμνήσεις και οι εντυπώσαεις μετά από αυτόν τον καιρό?

Καλησπέρα, και ευχαριστούμε πολύ! Οι αναμνήσεις είναι πολλές και έντονες, ειδικά όταν πηγαίνεις σε μια χώρα με την οποία έχεις ιδιαίτερους δεσμούς. Αυτό που θυμάμαι και αυτό που συμβαίνει συχνά (ειδικά) στη Ρουμανία είναι πως το κοινό είναι φοβερά φιλικό και παθιασμένο.

 

  • Από όσο γνωρίζω, πέρα από το mini greek tour που έρχεται τον Μάρτιο, επιτέλους τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε στο Rockstadt Extreme Fest στο όμορφο Brasov της Ρουμανίας. Πόσο μακριά σας φαίνεται αυτό το Live και πόσο ανυπομονείτε?

Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε στο φεστιβάλ, σίγουρα αν όντως παίξουμε θα δώσουμε αυτό που χρωστάμε στο κοινό από πέρσι που δεν τα καταφέραμε παρότι είμασταν στο line-up.

 

  • Δεν θα αναφερθώ στα προηγούμενα επιτυχημένα festival που παίξατε, αλλά στο γεγονός για τις συνεχείς Ευρωπαϊκές εμφανίσεις σας. Αυτό που θέλω να μας πείτε είναι ποιες οι διαφορές εντός και εκτός χώρας, κάτι που συνηθίζω να ρωτάω κάθε ελληνική μπάντα με ευρωπαϊκή και παγκόσμια αναγνώριση. Εσείς σαν μπάντα και σαν μουσική που νιώθετε ότι ταιριάζετε περισσότερο?

Δεν υπάρχει κάποια κατάσταση στην οποία ταιριάζουμε ή δεν ταιριάζουμε. Παντού υπάρχει κάποιος κόσμος που ακούει το είδος που παίζουμε. Σίγουρα στην Ελλάδα βλέπεις γνώριμα πρόσωπα πράγμα που σε γεμίζει. Από την άλλη είναι εντελώς άλλο συναίσθημα το να είσαι 3.000χμ από το σπίτι σου και να υπάρχει κόσμος που να γνωρίζει τα κομμάτια σου και να έρχεται να ακούσει τη μουσική σου. Οπότε νομίζω το θέμα είναι η μουσική και το πως μας ενώνει.

 

  • Πείτε μας δύο λόγια για την μέχρι πορεία του “Throes”. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και από τις κριτικές που απέσπασε?

To throes ξεκίνησε να ηχογραφείται το τέλος του 2015 και βγήκε το 2017, οπότε απ’ό,τι φαντάζεσαι για εμάς η κυκλοφορία του δεν ήταν κάτι καινούργιο όταν βγήκε, ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω πως έχει κυκλοφορήσει λιγότερο από χρόνο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, όπως πάντα, αλλά όποιες λάθος αποφάσεις αποτελούν εφόδια για να προχωρήσουμε στον επόμενο δίσκο. Τώρα για τις κριτικές, κάθε γνώμη είναι υποκειμενική και σεβαστή. Εμάς πάντως μας άρεσε, όπως και της πλειοψηφίας των κριτικών.

 

  • Κάπου διάβασα για τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν στην ηχογράφηση του “Throes”, με την Ειρήνη να είναι απούσα, και μόνιμος κάτοικος Βελγίου πλέον, αν δεν κάνω λάθος. Πως βλέπετε την πορεία σας από εδώ και πέρα? Η παραγωγή ενός νέου δίσκου ίσως να μην είναι μεγάλο πρόβλημα με την σημερινή τεχνολογία όποια και να είναι η απόσταση. Πως σκέφτεστε να λειτουργήσετε όμως με τις πρόβες?

Και δεν είναι μόνο η Ειρήνη, και εγώ (Σταύρος) ζω πλέον στην Ελβετία εδώ και κάποιους μήνες. Η δυσκολίες στο throes ήταν περισσότερο λόγω των προσωπικών μας υποχρεώσεων παρά λόγω της απουσίας της Ειρήνης. Όπως και να έχει αν κάνουμε όλοι τακτικές πρόβες και αφιερώνουμε λίγο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή ώστε να ακούσουμε/μοιραστούμε συνθέσεις και ιδέες το αποτέλεσμα στα lives μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονο και η σύνθεση πιο ώριμη, πιο ψύχραιμη. Τα τελευταία 2 χρόνια πάντως δουλεύει ρολόι! Δυστυχώς πρόβες όλοι μαζί κάνουμε σπάνια πλέον, μια φορά το 2μηνο. Αλλά το δέσιμο που έχουμε μας βοηθάει πολύ ώστε να παίζουμε συντονισμένα.

 

  • Έχω παρατηρήσει μια «αγάπη» για χώρους εκτός μαγαζιών ή DIY όπως έχει ειπωθεί. Κάτι παρόμοιο κάνουν οι επίσης Έλληνες “Sense Of Insanity” οι οποίοι έχουν παίξει μέχρι και σε πάρτυ σε σπίτι. Ποιο το δικό σας σκεπτικό πίσω από την πραγματοποίηση αυτών των Live?

Πάνω από όλα πάνω στη σκηνή είμαστε μουσικοί. Ο βασικός σκοπός μας είναι να παίξουμε τη μουσική μας. Τώρα αν μπορέσουμε να στηρίξουμε κάποιο χώρο που μπορεί να κάνει κοινωνικό έργο, ακόμη καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να διαλέξουμε μεριά ή κάτι τέτοιο. Πάντως, φυσικά θα παίζαμε σε πάρτι αν κάποιος ήθελε να κάνει το πιο στεναχωρο πάρτυ έβερ. Γενικά το σκεπτικό μας είναι να μπορούμε να παίξουμε μουσική και να γουστάρουμε και μιας και παίζουμε να βγάλουμε το σωστό αποτέλεσμα και ηχητικά και από άποψη ατμόσφαιρας και να γουστάρουν όλοι.

 

  • Μια τελευταία ερώτηση, και το κλείσιμο είναι δικό σας. Τι να περιμένουμε τόσο το ελληνικό όσο και το ευρωπαϊκό κοινό στο μέλλον από τους Allochiria? Τι βλέπετε για το μέλλον σας?

Θα συνθέτουμε μουσική με όλο μας το μεράκι, θα προσπαθήσουμε να δίνουμε όσο καλύτερες συναυλίες γίνεται. Οι δυσκολίες ήταν πάντα πηγή έμπνευσης καθώς η μουσική είναι το νοερό δωμάτιο που μας απομονώνει από την καθημερινότητα, τα προβλήματα και τις πιέσεις που βιώνουμε καθημερινά. Μέσα σε αυτό το δωμάτιο θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να εκφραζόμαστε. Έχουμε ήδη έτοιμα κάποια κομμάτια για τον επόμενο δίσκο και σίγουρα θα επιδιώξουμε να κάνουμε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε, δεδομένων των συνθηκών πάντα.

 

Εμείς ευχαριστούμε Γιάννη. Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη, είναι σίγουρα πολύ σημαντικό καύσιμο για να συνεχίζουμε και να εξελισσόμαστε.


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....