Περί Rockwave 2018…

Από τον Γιάννη Κεντρωτή

Ήταν 13/7 του ’96 όταν το πρώτο φεστιβάλ που στην συνέχεια θα γινόταν από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, έλαβε χώρα στο Λιμάνι του Πειραιά. Ο λόγος για το Rockwave Festival, το οποίο την πρώτη του χρονιά ονομαζόταν «Rock of Gods» και από τότε κουβαλάει μια ιστορία 23 χρόνων. Μέχρι το 2003 το φεστιβάλ διεξαγόταν σε διάφορα μέρη της Αττικής. Το 2004 για πρώτη φορά διεξάχθει στο Terravibe Park το οποίο έμελλε να γίνει και το «σπίτι» του.

Κάθε χρόνο το Rockwave φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ξένης αλλά και εγχώριας ροκ σκηνής.

Το 2013 όμως ήταν μια χρονιά η οποία δίχασε το ελληνικό κοινό και τους fan της διοργάνωσης εξαιτίας του line up της. Η επόμενη χρονιά ήταν ακόμα «χειρότερη» για τους φίλους της ροκ σκηνής. Στα κοινωνικά δίκτυα επικρατούσε ένας πανικός με πολλούς να εκφράζουν έντονα την αποδοκιμασία τους. Εκείνη την χρονιά η φίλη Βαλιάνα προσπάθησε να δει λίγο πιο ψύχραιμα και λογικά το θέμα. Στο τέλος του άρθρου παραθέτω τα σύντομα λόγια της για όσους θέλετε να τα τσεκάρετε ή να τα θυμηθείτε.

Από το 2015 και ύστερα το φεστιβάλ έχει επιστρέψει στις ρίζες του σε έναν βαθμό και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Η παραγωγή κάνει αρκετές προσπάθειες  για να επαναφέρει το φεστιβάλ σε εποχές ’98-’04 με την φετινή χρονιά ίσως να έχει πλησιάσει περισσότερο.

Ανάμεσα στους θρύλους που θα ανέβουν στην σκηνή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μερικές ελληνικές μπάντες που θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό στην αρχή έφερε αρκετά αρνητικά σχόλια από την μεριά του κοινού πριν ανακοινωθεί όλο το line up, αλλά προσωπικά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον. Και φυσικά να μην ξεχνάμε τους Volbeat, μια μπάντα φαινόμενο για πολλούς, η οποία θα εμφανιστεί στην χώρα μας για πρώτη φορά και δηλώνω εξαιρετικά ενθουσιασμένος.

Είμαστε ήδη λιγότερο από έναν μήνα μακριά, τα περισσότερα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και μένει μόνο να ξεκινήσει η προθέρμανση για ένα διήμερο που αναμένεται «καυτό» στην μέση του καλοκαιριού.

Rockwave Festival 2014 VS Ελληνική γκρίνια

Όσο οι μέρες για το Rockwave πλησιάζουν, τόσο μεγαλώνει και η γκρίνια του κλασικού του… Έλληνα, όπως θα έλεγε και ο φίλτατος Γεωργίου. Παντού σχόλια και παντού γκρίνια. Όλοι έχουν κι από μια διαφορετική άποψη. Όλοι ξέρουν καλύτερα από αυτούς που το διοργανώνουν πώς θα έπρεπε να διοργανωθεί, ποια ονόματα θα έπρεπε και ποια δε θα έπρεπε να έρθουν. Δανείζομαι ξανά φράση του Γεωργίου… Ήμαρτον ρε φιλαράκι! Ήμαρτον! Είτε σας αρέσει, είτε όχι το φετινό Rockwave θα είναι «διαφορετικό». Και είναι καλό αυτό. Γιατί θα έχει μουσική για όλα τα γούστα. Προφανώς το δίδυμο Μποφίλιου – Χαρούλη ξενίζει πολλούς, αλλά καθίσατε να σκεφτείτε γιατί θα είναι αυτοί οι δύο; Σκεφτήκατε ότι μπορεί να ρωτήθηκαν κι άλλοι (από αυτούς που σας αρέσουν και θεωρείτε ότι ταιριάζουν περισσότερο) και να ζήτησαν τόσα πολλά στην Ελλάδα της κρίσης του 2014 που να έκαναν αδύνατη τη συμμετοχή τους; Γιατί προφανώς και ρωτήθηκαν πολλοί. Και ζήτησαν πολλά. Κι έκλεισαν οι πόρτες. Μπορεί το δίδυμο που προανέφερα, να μην είναι 100% του γούστου μου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα βγω και θα «καταδικάσω» τη συμμετοχή τους. Αλίμονο! Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που θα δώσουν τα 20€ για να πάνε να τους ακούσουν. Κι αυτό το σέβομαι. Γιατί έχουμε να κάνουμε με μουσική. Και η μουσική δεν έχει όρια.

Όσο για εσάς που θα συνεχίσετε να γκρινιάζετε, καλό θα ήταν να ακούσετε και λίγη μουσική να σας φύγουν τα νεύρα. Ολόκληρος Eric Burdon έρχεται…

V for Valiana


RELATED POST

INSTAGRAM
Κουρδιστείτε.....